Košarka

BiH s malim šansama za Eurobasket

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.08.2009.
BiH s malim šansama za Eurobasket

Košarkaši BiH propustili su priliku ostati u igri za plasman na Eurobasket. Trebao im je u najgoru ruku tijesan poraz do pet poena razlike u Belgiji, no iako su na poluvremenu vodili, upisali su visok poraz 102:79…

Šanse Bosne i Hercegovine za plasman na Eurobasket svedene su na teoriju. Belgija je pobjedom 102:79 napravila veliki korak prema dodatnim kvalifikacijama protiv Francuske, a da bi do tamo došli, moraju još u posljednjem susretu svladati Portugal koji još uvijek čeka na pobjedu. U slučaju poraza Belgije, BiH će ipak zaigrati protiv Francuza i pokušati se plasirati u Poljsku. Čak i u tom slučaju, s ovakvom igrom protiv Francuske šanse su vrlo male.

Sve je išlo po planu za BiH do treće četvrtine. Na poluvremenu su naši susjedi imali prednost 46:45 da bi se u trećoj četvrtini dogodio neobjašnjiv pad i potpuni raspad igre. Belgija to razdoblje dobiva s 31:12 i odlazi na visokih plus 18. Do kraja susreta BiH se nije niti približila željenom zaostatku i Belgija dolazi blizu susreta s Francuzima.

Najbolji kod pobjednika bili su Jef Van Der Joncheyd s 20 poena i Axel Hervelle s 12 poena i deset skokova. Kod BiH Ratko Varda ubacio je 17 poena, a Kenan Bajramović dodao je 12.

Dodatne kvalifikacije, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Belgija102:79Bosna i Hercegovina
1Belgija 31+26
2Bosna i Hercegovina 310
3Portugal 04-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!