Nogomet

Milano - Slaven pod istragom Uefe

Bernard Jurišić • četvrtak, 20.08.2009.
Milano - Slaven pod istragom Uefe
Foto: Davor Sajko

UEFA je pokrenula istragu vezanu uz utakmice 2. pretkola Europske lige između makedonskog Milana i našeg predstavnika Slaven Belupa. Dio je to istrage koja obuhvaća čak 15 "sumnjivih" utakmica makedonskih klubova i reprezentacija u posljednje vrijeme...

Obje utakmice 2. pretkola Europske lige između našeg Slaven Belupa i makedonskog Milana iz Kumanova dospjele su pod istragu Uefe, prenosi makedonski sportski dnevnik Makedonski sport. Oštrica sumnje u namještanje rezultata uperena je prema makedonskom klubu, dok naš predstavnik zasad nije osumnjičen za nečasne radnje.

Makedonski sport objavio je priču o velikoj aferi namještanja koja potresa tamošnji nogomet. Prema njihovim informacijama, UEFA je otvorila istragu nad 72 utakmice, a u čak 15 od njih sudjelovali su makedonski klubovi i reprezentacije. Među tih 15 su i dvije utakmice između Milana i Slavena.

UEFA navodno već posjeduje i dokaze o sumnjivim radnjama uoči prve utakmice u Kumanovu, koju je naš predstavnik dobio s uvjerljivih 4:0. Navodno su u kladionicama zaprimljene visoke svote novca na uvjerljiv poraz makedonskog predstavnika. Pod istragom je i druga utakmica u Koprivnici, koju je naš predstavnik dobio još uvjerljivije čak - 8:2.

Uefin izaslanik Gerhard Kapl bio je u posjeti Makedoniji ovog tjedna i izvjestio tamošnji Savez o sumnjivim utakmicama. Makedonski nogometni savez (FFM) morat će i sam objasniti kako je Milanu izdana licenca za Uefina natjecanja, a sumnjiva je i garancija za kredit koji je FFM izdao tom klubu ovog ljeta.

Najviše pažnje izazvala je utakmica U-21 reprezentacija Nizozemske i Makedonije u listopadu 2005. UEFA je zaprimila obavijest da je uoči te utakmice u jednoj kladionici izvršena uplata od 3,5 milijuna eura na poraz Makedonaca veći od 3 razlike. Nizozemci su pobijedili 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!