Nogomet

"Za ovo smo tempirali formu”

Tomislav Pacak • četvrtak, 20.08.2009.
"Za ovo smo tempirali formu”
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je dvoboj s Heartsom njegova momčad odigrala kako si je u najoptimističnijim snovima zamišljao večer prije, Krunoslav Jurčić s novinarima je podijelio impresije poslije velike pobjede od 4:0 koja Dinamo gura nadomak Europske lige...

Nije želio umirati u euforiji i (samo)zadovoljstvu, ali vidjelo se na Kruni Jurčiću da je iznimno zadovoljan, da mu je pao kamen sa srca nakon što je Dinamo osigurao europsku jesen, ne dogodi li mu se neki teško zamisliv scenarij u Edinburghu.

Smireni uvod donekle je sakrio veliko zadovoljstvo: ”Zadovoljan sam i prezentacijom svoje ekipe i rezultatom. Naravno da još uvijek respektiram protivnika, imamo još 90 minuta, moramo zadržati maksimalnu ozbiljnost. ”

Od kuda tako uvjerljiva pobjeda? ”Uspjeli smo nametnuti svoj stil, miran nogomet s puno kratkih dodavanja što očito ne odgovara Heartsu. Dobro smo ih snimili, ali sve bi to bilo nizašto da moji igrači nisu odlično odgovorili. Izvrsno smo stajali na terenu, izvrsno smo reagirali na svaku loptu. Ne bih trebao tražiti sada pogreške, ali volio bih da u određenim trenucima malo bolje kontroliramo ritam utakmice.”

Zahvale su osim na adresu igrača otišle i navijačima, kao i ljudima koji su pripremili teren: ”Kada nas ovako bodre, onda se izvuku i oni atomi snage koje inače nemate.”

Kruno je priznao da je ponosan što je njegova momčad sada u pravoj formi, jer je formu tempirao za – 4. pretkolo Lige prvaka: ”To su bili moji snovi. Nažalost, nismo igrali za Ligu prvaka, ali smo bili u pravoj formi.”

Žali li onda što nije s ovim istim igračima zaigrao i protiv Red Bulla? Pitanje je to koje se Jurčiću nije svidjelo: ” Nerado se vraćam na taj period, kada je bilo potpuno promašenih komentara. Da bi napravili dobar kolač, morate imati dobro tijesto. Priprema za tu utakmicu bila je ista kao za ovu. ”

Osim kontrolom ritma, Jurčić nije bio zadovoljan ni realizacijom: ”Ukoliko želimo postizati kvalitetne rezultate, onda moramo iz malo šansi zabijati dosta pogodaka. U utakmicama protiv čvrstih protivnika gdje ima malo šanse, onda je to ključno. Ovo je nedopustivo koliko smo mi danas propustili.”

Svoj obol pobjedi dali su i igrači s klupe, a odličnu predstavu pružio je i mladi Tomislav Barbarić: ”Jako sam zadovoljan reakcijom igrača s klupe. Etto je povrijedio zadnju ložu, žao mi je jer je bio u odličnoj formi. Sretan sam i zbog reakcije Tomečaka, ali i Kramarića i Callela. Barbarić je bio sjajan.”

Na pitanje škotskog novinara da li je mogao očekivati ovako uvjerljivu i sigurnu pobjedu, Jurčić je zapravo poslao poruku hrvatskim medijima: ”U Hrvatskoj je situacija takva da će se sve ovo zaboraviti prilikom prve iduće lošije partije.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!