Nogomet

"Tako se osvajaju naslovi"

Borna Rupnik • petak, 21.08.2009.
"Tako se osvajaju naslovi"
Foto: Kristijan Komarica

Pedro Morales protiv Heartsa je bio pravi vođa Dinamove momčadi, a svojom je igrom opravdao i prestižnu titulu južnoameričkog playmakera. Vratara Kella od njegovih je projektila spasilo i malo sreće, a Čileanac je sasvim razumljivo danas bio vrlo dobre volje...

Premda je neumorni Mario Mandžukić ponio naslov igrača prve utakmice četvrtog pretkola Europske lige protiv škotskog Heartsa, koju je Dinamo dobio s uvjerljivih 4:0, veliki je pljesak za svoje poteze na otvorenoj sceni zaslužio i Pedro Morales. Čileanski je reprezentativac odlično odradio svoj posao.

"Vrlo sam zadovoljan jučerašnjom igrom, kako svojom, tako i onom cijele momčadi. Posebno smo dobri bili u prvom poluvremenu, kada nam protivnik zapravo nije stvorio nijednu pravu priliku", rekao je u uvodu konferencije za medije Dinamov veznjak.

Podcjenjivanju Škota nema mjesta, iako je očigledno da su za slabija momčad od ove zagrebačke: "Naravno, nisu oni dobri kao Red Bull", složio se Morales, "ali mislim da smo pokazali da ovakvom igrom možemo parirati gotovo svima, pogotovo na vlastitom terenu".

Morales se osvrnuo i na ovacije maksimirske publike: "Sretan sam zbog odobravanja i zadovoljstva gledatelja. To mi je samo novi motiv da uvijek dajem sto posto svojih mogućnosti". Međutim, ne smatra da je odigrao svoju najbolju utakmicu u plavom dresu: "Bilo je i drugih dobrih utakmica, ne bih rekao da je ovo bila najbolja. Istina, imao sam dobrih poteza".

"Osjećam da imam potporu trenera i suigrača te mislim da mogu još bolje. Najvažnije je da se plasiramo u Europsku ligu", nastavio je.

Na upit je li svjestan koliko je njegova igra bolja nego prošle godine, odgovorio je: "Da, i meni se čini da sam bolji. Razlog možda leži u tome što sam prošao razdoblje prilagodbe. Vjerujem da sam malo europeizirao svoju igru. Svakom novom igraču iz Južne Amerike treba vremena jer je tako ritam igranja drukčiji".

"Osim toga, puno razgovaramo s trenerom te analiziramo utakmice i igru. Jurčić nam ispravlja pogreške i usmjerava nas na pravi put. A moram istaknuti i fizioterapeute koji nas jako dobro pripremaju i izvrsno nam pomažu pri rekuperaciji poslije utakmica. Oni su također bitan element uspjeha. Uza sve to, ja dobro radim i dobro treniram", kazao je.

Heartsov vratar Marian Kello sinoć se povremeno osjećao kao na streljani, a Morales se zamalo upisao u strijelce. Udarac mu je uistinu jako oružje: "Da, ali mu nikada nisam mjerio jačinu. Imam dobar udarac koji će s vremenom biti sve bolji, to mi je jedna od vrlina. Nadam se da ću češće zabijati iz slobodnih udaraca".

No, tamo ima oštru konkurenciju - Sammir to također odlično radi. "Jučer je trener meni dao prednost, ali jasno je da ako mi na utakmici ne ide da će onda Sammir pucati. Obojica vježbamo slobodne udarce na treninzima, no ne bojim se da će mi ih sve oduzeti", nasmijao se Čileanac.

Ponovno se nije moglo izbjeći pitanje o novom travnjaku maksimirskog stadiona. "Ne možemo odmah očekivati savršenstvo", prokomentirao je Morales, "a osjećaj je, naravno, različit. Vjerujem da će biti odličan za iduće utakmice, dok se igrači malo adaptiraju na teren. Nitko od nas nije imao većih problema, a i Škoti su ga imali prilike isprobati dan prije utakmice".

Dinamo u nedjelju gostuje kod Zadra. Morales je ponudio svoja razmišljanja o tom dvoboju: "Sjećam se prošlog gostovanja tamo, bilo je teško i tako će opet biti. Ali kada igramo u ovakvoj formi očekujemo dobru igru i pobjedu. Takvom se igrom osvajaju naslovi, a mi želimo povećati bodovnu razliku nad konkurentima".

A Morales je na dobrom putu da sljedeće ljeto vidi Južnoafričku Republiku. "Pobjeda protiv Venezuele praktično bi nam osigurala odlazak na Svjetsko prvenstvo". Nastavi li s ovakvim partijama, Čile ga neće moći zaobići.

Član Dinamove uprave Siniša Jagodić iz brojnih je čestitki upućenih na maksimirsku adresu izdvojio onu Ognjena Vukojevića, bivšeg stanovnika plave svlačionice, koji je pobjedu nad Heartsom pratio iz Ukrajine.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!