Nogomet

Mandžukić: "Kada smo pravi, opasni smo"

Tomislav Pacak, Vedran Attias, Borna Rupnik • petak, 21.08.2009.
Mandžukić: "Kada smo pravi, opasni smo"
Foto: Kristijan Komarica

Ozarenih lica izlazili su Dinamovci iz svlačionice nakon uvjerljive pobjede protiv Heartsa. Isticali su odličnu atmosferu, zadovoljstvo prikazanom igrom i najavili jednako dobar nastup i u Edinburghu...

Milan Badelj odigrao je krasnu utakmicu s Heartsom: ”Svih 90 minuta smo igrali jako dobro, kao uostalom i proteklih nekoliko utakmica u HNL-u. Ostvarili smo rezultat od 4:0 koji nam garantira miran uzvrat posebno jer nismo primili gol kod kuće. Stvarno smo ih u potpunosti nadigrali, u prvom dijelu nismo niti jednom puknuli po golu, u drugom su možda imali pokoju polupriliku i to je bilo sve.”

Škoti nisu imali šanse: ”Vidjelo se od prve minute da su se došli braniti, a kada smo im zabili dva gola u prvih 45 minuta i tako umirili publiku sve je bilo lakše. Napravili smo odličan posao, zahvalio bih se navijačima jer je atmosfera bila sjajna i svi zajedno zaslužujemo više europskih utakmica.”

U momčadi prepunoj raspoloženih igrača ponovno je odskakao Mario Mandžukić koji je i načeo goste: ”Borili smo se od prve do zadnje minute i nagrađeni smo odličnim rezultatom. Igrali smo agresivno od početka i nismo im dopustili držati loptu, već smo stalno napadali.”

Koja je razlika između ovog Dinama i onog s Red Bullom? ”Ne bih se vraćao na to, možda nam je nedostajalo i malo sreće. No, vjerujem da smo se večeras iskupili navijačima. Mi želimo igrati Europu, prije svega zbog nas, a onda i zbog naših vjernih navijača. Pohvalio bih sve ljude koji su radili na travnjaku jer je uložen veliki trud. ”

Mandžo je istaknuo da sada ne treba podcijeniti Hearts: ”Nemojmo se zavaravati, nisu oni tako loša ekipa, pobjeđivali su i Celtic i Rangers u svojoj ligi. Mi smo danas jednostavno bili jako dobri, pravi, a kada smo takvi, stvarno igramo dobro. ”

U Edinburghu ćemo gledati isti Dinamo, barem ako pitate Mandžukića: ”Nema nikakvog opuštanja u uzvratu, zašto ne bismo i tamo pobijedili 4:0 ako možemo. Ne smijemo se opuštati, nema nikakvog razloga za to, moramo pružiti najbolju moguću partiju. Bit će nam lakše nakon ovakvog rezultata, ali nema razloga da i tamo ne slavimo. ”

Ginuo je Mandžukić za svaku loptu, a to je i najavio kada je ostao u Dinamu: ” Rekao sam da ako ostanem da ću davati sve od sebe u svakoj utakmici. Mislim da sam to danas i pokazao.”

Nepredviđeno je 70-ak minuta odigrao i Ivan Tomečak, bez problema se uklopio u raspoloženu momčad: ”Dobro smo odigrali, pobijedili 4:0, mogli smo i više. Cijela momčad je igrala dobro. Jako sam zadovoljan. Nije bilo nikakvog posebnog recepta, trener nam je rekao da igramo kao u prvenstvu, tako smo se i postavili i uvjerljivo slavili. Naravno da sam zadovoljan i svojom igrom nakon pobjede od 4:0, mada je manje bitno kako je pojedinac igrao. Nisam očekivao da ću tako rano dobiti priliku, ali smatram da sam odigrao dobro i da nitko neće imati nikakve primjedbe.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!