Nogomet

"Moramo vjerovati u čuda"

Vedran Attias, Borna Rupnik • četvrtak, 20.08.2009.
"Moramo vjerovati u čuda"
Foto: Davor Sajko

Islanđanin Eggert Jonsson, branič škotskog Heartsa, neće po dobrome pamtiti put u Zagreb. Njegova je obrana kapitulirala četiri puta te će druga utakmica, ona u Edinburghu za Škote biti nemoguća misija...

"Da bar nismo primili pogodak u prvih pet minuta", požalio se Eggert Jonsson poslije utakmice, no Dinamo je ostavio dojam da bi kad-tad postigao svoju kvotu pogodaka. Igrači u plavom dokazali su da su bolja ekipa od škotskog predstavnika.

Islanđanin kaže da su njegovi suigrači davali sve od sebe: "Sve smo pokušali, čak i mijenjali na poluvremenu, no nije išlo. Samopouzdanje nam je sad na niskoj razini, ali moramo zbiti redove i dignuti glavu". Heartsu, naime, slijedi vrlo težak tjedan - čekaju ih Rangersi, pa opet Dinamo.

"Trebamo ostaviti ovaj poraz iza nas i pokazati se svojim navijačima u boljem svjetlu na našoj prvoj domaćoj utakmici", pokušao je izvući poneki optimistični ton. Međutim, optimizam bi se u njihovom slučaju mogao poistovjetiti s čudom.

"Moramo vjerovati u čuda. Potrebno nam je postići pet golova, a u nogometu je sve moguće. Nije nužno sve izgubljeno, no kristalno je jasno da nas čeka golem posao želimo li proći u grupnu fazu Europske lige", izjavio je Jonsson.

U Škotskoj nagađaju je li problem ove momčadi Csabe Laszla velik broj stranih igrača. "Ne, komunikacija u sastavu nije problem i to nipošto ne smije biti isprika za ovakav rezultat. Cijela je momčad zajedno u ovome, bez obzira na to što smo izgubili dvije utakmice zaredom", opovrgava Islanđanin te navode.

"Nema druge, trebamo poboljšati igru, probuditi se i početi ispočetka", zaključio je Eggert Jonsson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!