Vodeni sportovi

Amerikanci otvorili važnom pobjedom

Matej Milanović • subota, 22.08.2009.
Amerikanci otvorili važnom pobjedom
Foto: Dragan Kovač

Danas je započelo svjetsko juniorsko prvenstvo u vaterpolu koje se održava u Šibeniku. Najvažniji rezultat dana je pobjeda SAD-a nad Španjolcima od 7:6. Hrvatska natjecanje otvara sutra sa Slovacima.

Natjecanje je otvorila skupina A dvobojem između Egipta i Irana. Afrikanci su uvjerljivo slavili sa 10:2 i tom pobjedom došli jako blizu plasmana u skraćenu osminu finala. U istoj grupi Grci su bili sigurni protiv Portorika.

Najveću pobjedu dana upisala je Italija protiv Uzbekistana s ogromnih 28:1. U drugom dvoboju skupine B Brazil je nadigrao Novozelanđane i u utorak će protiv Uzbekistanaca tražiti plasman dalje.

Najvažniji i najzanimljiviji susret dana odigran je u skupini C. Jedina skupina koja ima četiri sastava, zbog odustajanja Meksika, ujedno je i jedina u kojoj su tri izrazito jaka sastava - SAD, Srbija i Španjolska. Danas je odigrana samo jedna utakmica u toj skupini i SAD je u napetom susretu sa 7:6 nadigrao Španjolsku, te će sutra protiv Srbije tražiti pobjedu za prvo mjesto u skupini i direktan plasman u četvrtfinale.

Zadnje dvije utakmice večeri bile su one iz skupine D u kojoj je i Hrvatska. Kanada je porazila Francusku sa 11:7. Nakon njih u bazen su otišli i najveći suparnici naših u skupini, Australci, koji su bez ikakvih poteškoća razbili Slovačku sa visokih 15:1. Hrvatska će debitirati sutra u 20 sati i 30 minuta upravo protiv Slovaka.

Svjetsko juniorsko prvenstvo u vaterpolu, Šibenik, Skupina A:
Egipat - Iran 10:2, Grčka - Portoriko 22:2
Skupina B:
Brazil - Novi Zeland 9:6, Italija - Uzbekistan 28:1
Skupina C:
SAD - Španjolska 7:6 Skupina D:
Kanada - Francuska 11:7, Australija - Slovačka 15:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!