Nogomet

Pamić: "Još 10 milijuna i borili bi se za naslov"

www.radio-mreznica.hr • utorak, 25.08.2009.
Pamić: "Još 10 milijuna i borili bi se za naslov"
Foto: Dragan Kovač

Znate li koji se važan događaj za Karlovac zbio 19. studenog 1969. godine? Tog dana se u Žminju rodio Igor Pamić, trenutno najpopularniji stanovnik grada na četiri rijeke.

"Div iz Žminja", kako mu tepaju još od igračkih dana, uz svoje sjajne igrače, najzaslužniji je što je Karlovac ovih dana zahvatila prava nogometna euforija, a sportski novinari diljem Hrvatske govore o Karlovcu kao najvećem iznenađenju 1. Hrvatske nogometne lige.

"Iznenađenje jesmo", kaže Pamić, "ali, ako se ukaže prilika, napravit ćemo još i veće!"

"Iznenađenje jest, sigurno, ne možemo pobjeći od toga, ne možemo se sada svrstavati u sam vrh hrvatskog nogometa. Međutim, da ćemo pokušati što duže ostati tu gdje jesmo, to hoćemo. A ako to bude potrajalo, pogotovo do polusezone, ja bih onda bio toliko hrabar da kažem da bi si uzeli za pravo, zašto ne odmah iskoristiti slabosti protivnika i našu snagu, pojačati se još i napraviti maksimalno iznenađenje", kaže Pamić.

Pamić je svjestan euforije u gradu i zna da karlovački ljubitelji nogometa u subotu protiv Intera očekuju isključivo pobjedu.

"Znam što nas čeka protiv Intera, znam da će doći puno ljudi, znam da su svi već upisali tri boda, međutim, to nije tako. Ja bih bio prezadovoljan s tri boda u jednoj slaboj igri, ali mi ćemo pokušati igrati dobro, u što ne sumnjam", tvrdi Pamić.

Situacija u Hajduku, kaže Pamić, dokaz je da novac nije garancija uspjeha.

"Novac nije nikakva garancija. Oni troše 100 milijuna kuna godišnje, a mi, ne znam, 10 milijuna. Oni sve to potroše na igrače, a mi za cijeli budžet kluba. Kad bi se nama pojačao budžet za deset milijuna, znači da imamo pet puta manji budžet od njih, ja vam garantiram da bismo se mi borili za naslov prvaka s njima, i to bez problema", ispalio je Pamić.

Nezahvalno je u ovom trenutku pomišljati na proboj u Europu, ali... "Ako bismo osigurali opstanak prije, onda bi svašta bilo moguće", kratko je kazao.

Na pitanje što će se dogoditi kada stignu prvi porazi i hoće li oni urušiti ovu sjajnu atmosferu u i oko kluba, Pamić odgovara: "Niti sada dozvoljam euforiju, da ljudi polude, niti ću dozvoliti paniku ako se to dogodi."

A za njegov dolazak u Karlovac zaslužni su, kaže, tajnik kluba Neven Šprajcer i Božja volja. "Igrali smo tu Karlovac - Žminj i pobijedili smo Karlovca 3:1 s jednom vrlo mladom ekipom, sa 16-godišnjacima i 17-godišnjacima za koje nitko nikad nije čuo. I onda smo se nakon utakmice vidjeli Neven Šprajcer i ja i popričali i tada je rekao: 'Ti ćeš kad-tad, ako ja budem u klubu, biti trener Karlovca', jer mu se strašno svidjelo kako sam ja s tim klincima, s tako malim klubom, uspio napraviti takvu igru. Vrlo brzo se dogodilo, valjda je Bog tako htio... Na kraju krajeva, jedina dva gola koja sam dao za reprezentaciju, bila je prijateljska utakmica, dao sam ih u Karlovcu. Znam da sam težak karakter, ali težak samo zato što sam zahtjevan", konstatirao je Pamić.

A Božja volja vjerojatno je i zaslužna što je Nogometni klub Karlovac punih 90 godina čekao, ali i dočekao čovjeka s kojim ispisuje najljepše trenutke u svojoj dugoj povijesti.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!