Nogomet

Međimurje nadigralo Dragovoljac

Ivana Strahija • srijeda, 26.08.2009.
Međimurje nadigralo Dragovoljac
Foto: Davor Sajko

Međimurci su u pretkolu hrvatskog Kupa bili bolji od Hrvatskog dragovoljca. Uz strijelca oba gola, Danijela Georgievskog, veliko priznanje za pobjedu valja odati i odličnom vrataru Banoviću.

U Čakovcu su se u utorak susreli Međimurje i Hrvatski dragovoljac, a nakon 90 minuta slavili su Čakovčani, "osvetivši" se tako za prošlu sezonu, kad su oba kluba bili drugoligaši. Tada je Hrvatski dragovoljac izbacio Međimurje iz natjecanja.

Prvo poluvrijeme nije donijelo atraktivan nogomet, tek su se pred istek 45. minute nogometaši zagrijali, pa slijedi par prilika, ali se na poluvrijeme odlazi s 0:0. Dobru je procjenu tijekom odmora donio domaći trener Mario Ćutuk, zamijenivši Režića i Žuljevića Limom i Eliomarom.

Već u 56. minuti je Eliomar pokazao svoju vrijednost, kad je odlično poslužio Georgievskog, a ovaj loptu posprema u mrežu za 1:0.

Taj je pogodak digao tenzije, pa s međimurske strane odličnu priliku stvara Amauri, dok kod Dragovoljca loptu pod preču pokušava zavrnuti Čuljak, ali je domaći vratar Banović spreman na provokacije takve vrste.

Izravnati su Sigećani mogli i u 83. minuti, kad im je dosuđen kazneni udarac, ali odličnom bravurom vratar Međimurja Banović spašava svoju mrežu.

Konačnih 2:0 postigao je i opet Georgievski, i to u sudačkoj nadoknadi.

"Bilo je užasno vruće i sparno, pa zbilja moram čestitati i jednoj i drugoj ekipi, koje su dale svoj maksimum. Očito su igrači iz drugog plana imali više snage s obzirom na vrijeme, pa su nam i donijeli pobjedu", rekao je trener Međimurja Mario Ćutuk.

Pobjeda u Kupu Međimurju je dobro došla nakon subotnjeg poraza od Osijeka, a bit će dobar poticaj za šesto kolo prvenstva, kad na stadionu Mladosti Međimurje dočekuje Zadar.

Hrvatski kup, pretkolo:
Međimurje – Hrvatski dragovoljac 2:0 (1:0 Georgievski 56., 2:0 Georgievski 90.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!