Nogomet

Real i Manchester United u istoj grupi?

Marin Vuković • četvrtak, 27.08.2009.
Real i Manchester United u istoj grupi?
Foto: UEFA

Uzvratnim utakmicama četvrtog pretkola Lige prvaka odigranim u srijedu navečer doznali smo imena posljednjih pet sudionika elitnog europskog nogometnog natjecanja. Trideset i dvije europske momčadi za potrebe današnjeg ždrijeba podijeljene su u četiri jakosne skupine, a već sada vidimo potencijalne dvoboje od kojih doslovno rastu zazubice.

U prvoj jakosnoj skupini smjestile su se sve četiri engleske momčadi, dvije španjolske, te po jedna iz Italije i Njemačke. Ovdje je europski prvak i branitelj naslova Barcelona, a uz nju boje Španjolske branit će Sevilla. Iznimno jak otočki nogomet predstavljat će Chelsea, Manchester United, Liverpool i Arsenal, a u prvoj jakosnoj skupini su još Milan i minhenski Bayern.

Nije teško dokučiti koju će momčad iz druge jakosne skupine baš svi htjeti izbjeći već u ovoj fazi natjecanja. Naime, zbog slabijeg koeficijenta u ovu je skupinu upao madridski Real, najskuplja momčad na planetu. Bude li ždrijeb tako htio, u istoj bi se grupi mogli naći novi Galacticosi i Manchester United, a te bi dvije utakmice predstavljale apsolutni hit ove faze Lige prvaka.

Osim Reala u ovoj su se jakosnoj skupini našle još dvije talijanske momčadi, Inter i Juventus, a tu su još Lyon, Porto, CSKA, AZ Alkmaar i Glasgow Rangersi. Niti treća jakosna skupina nije "za baciti", tu su Olympiacos, Marseille, kijevski Dinamo, Stuttgart, Fiorentina, madridski Atletico, Bordeaux i Bešiktaš.

Iz najslabije skupine svi će ciljati na mađarski Debrecen, koji ove sezone prvi put nastupa u Ligi prvaka. S koeficijentom od samo 1.633 Mađari su savršen primjer učinka Platinijeve reforme, koja je od ove sezone i slabijim momčadima otvorila put prema Ligi prvaka. Potencijalna plutajuća mina bez ikakve je sumnje njemački prvak Wolfsburg, koji je zasigurno daleko jača momčad od ostatka društva u ovoj jakosnoj skupini.

1. jakosna skupina: Barcelona, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Milan, Arsenal, Sevilla, Bayern.

2. jakosna skupina: Lyon, Inter, Real Madrid, CSKA, Porto, AZ Alkmaar, Juventus, Glasgow Rangers.

3. jakosna skupina: Olympiacos, Marseille, Dinamo Kijev, Stuttgart, Fiorentina, Atletico Madrid, Bordeaux, Bešiktaš.

4. jakosna skupina: Wolfsburg, Standard Liege, Maccabi Haifa, Zürich, Rubin Kazan, Unirea Urziceni, Apoel, Debrecen.

Ždrijeb u Grimaldi Forumu u Monacu počinje u 17 sati i 45 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!