Nogomet

Dinamo u Gojanec, Hajduku Lipik

Antonija Pavlić • četvrtak, 27.08.2009.
Dinamo u Gojanec, Hajduku Lipik

Određeni su parovi i mjesta održavanja šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa. Branitelj titule pobjednika Dinamo u goste će četvrtoligašu Plitvici u Gojanec; Hajduk će na noge Lipiku, Slaven Belupo Splitu, dok će se Rijeka u Slavonskom Brodu suprotstaviti MV Croatiji...

Povjerenstvo natjecanja HNK odredilo je danas parove šesnaestine finala i mjesta održavanja utakmica koje se igraju 23. rujna u 15.30 sati.

Branitelj naslova pobjednika iz prošle sezone zagrebački Dinamo putovat će na noge Plitvici iz Gojanca u prigradsko naselje grada Varaždina, koja je po prvi puta u povijesti izborila ovu fazu natjecanja i u euforiji će dočekati dolazak najbolje hrvatski nogometne momčadi.

Nogometaši Plitvice ranije su ovoga tjedna u pretkolu eliminirali Krku iz Lozovca, a već su počeli i s natjecanjima u Četvrtoj ligi, što znači da će biti potpuno spremni za Dinamo. "Odaziv i angažman igrača na treninge je fantastičan. Složili smo okosnicu momčadi za sljedećih nekoliko sezona, a utakmica protiv Dinama neće nam biti samo prilika za zabavu, već za dokazivanje", rekao je strateg kluba Drago Posavec.

Nešto teži posao imat će pak splitski Hajduk, koji će na gostovanje u Lipik kod tamošnjeg ambicioznog trećeligaša. Splićani su u ovome dvoboju protiv mlade, ali potente momčadi, apsolutni favoriti, no lopta je i dalje okrugla, a s obizrom na trenutačnu formu Majstora s mora, nećemo biti "hrabri" i prognozirati siguran prolaz nogometaša Edoarda Reje.

Jedini okršaj dva prvoligaša u ovoj fazi natjecanja zbit će se u Zagrebu, navjerojatnije u domu NK Zagreba na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, gdje će sesvetska Croatia ugostiti Istru 1961.

Rijeka će u Slavonskom Brodu tražiti pobjedu protiv MV Croatije, Slaven Belupo će se u Splitu sastati s istoimenim drugoligašem, Osijek će na gostovanje kod Graničara u Županju, Zagreb Orijentu, Varteks Velebitu, Cibalija Rudaru, Inter Zaprešić Suhopolju, dok će najveće iznenađenje 1. HNL, Karlovac, na svom terenu ugostiti trećeligaša iz Ivanić Grada HAŠK.

Parovi prvih utakmica 1/16 HNK-a:
Plitvica Gojanec - Dinamo Zagreb
MV Croatia - Rijeka
Lipik - Hajduk
Velebit - Varteks
Split - Slaven Belupo
Orijent - Zagreb
Rudar - Cibalia
Graničar - Osijek
Suhopolje - Inter Zaprešić
Slavonac CO - Pomorac
Nehaj - Segesta
Croatia Sesvete - Istra 1961
Karlovac - HAŠK
Moslavina - Konavljanin
Belišće - Šibenik
Vinogradar - Međimurje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!