Vodeni sportovi

Tucak: "Naš cilj je zlato"

Ivana Jurica • subota, 29.08.2009.
Tucak: "Naš cilj je zlato"
Foto: Martina Japundžić

Nakon pobjede nad Sjedinjenim američkim državama u četvrtfinalu Svjetskog juniorskog vaterpolskog prvenstva osmjeh nije silazio s hrvatskih lica. Izbornik Tucak kazao je kao Hrvatska može i želi do najviše stepenice pobjedničkog postolja.

"Do sada smo šutjeli ali sada ću reći. Mi smo ovdje došli biti najbolji na svijetu. To više ne krijemo. Prvi cilj je napravljen, borba za medalju. Međutim, naš krajnji cilj od prvog dana a ga znamo ja, moji kolege i igrači je pokušati osvojiti zlato. Prema tome, sutra nas čeka vrlo teška utakmica protiv Crne Gore. Neugodan, tvrd protivnik s kojim smo mi sparirali. Ja mislim da sigurno nisu bolji od nas. Mislim da smo se dosta istrošili u ovoj utakmici s obzirom na vaterpolo koji Amerikanci igraju. Ali isto tako mislim da imamo dovoljno snage i resursa da napravimo taj još jedan korak koji će nas voditi prema konačnom cilju", kazao je hrvatski izbornik Tucak na press konferenciji po završetku utakmice.

Hrvatska obrana funkcionirala je savršeno, posebno u drugom poluvremenu: "Moj trenerski moto je da iz obrane kreće cijela kreativnost u napadu. Danas smo primili šest golova, a četiri od njih su ušli od ruke, po svetom Duhu. Obrana je zaista bila odlična, granitna, igračima svaka čast. Bilo je grešaka u pojedinim fazama igre, dva – tri brzopleta pokušaja realizacije igrača više, međutim, mislim da smo u obrani slomili utakmicu."

Kako prvenstvo odmiče Hrvatska igra sve bolje i bolje: "Da. Mi smo tako planirali i radili, tempirali formu. Igramo dobro. Ne mogu uvijek momke ni kritizirati iako sam uvijek prema njima strahovito kritičan. Ali igraju momci dobro, mislim da naša igra ima i glavu i rep. Snaga Hrvatske je kolektiv. Realizacija igrača više na prvom time-outu je kombinacija koju smo dva mjeseca strpljivo tražili, koju nikada do ovog trenutka nismo pokušali napraviti. Danas kad smo je napravili izgledalo je kao iz bajke. Prema tome, oni su mentalno jaki, oni znaju koliko vrijede i za vjerovati je da ćemo pokušati otići do kraja."

Izbornik SAD-a Douglas Peabody ovako je prokomentirao utakmicu: "Obje su momčadi u prvom poluvremenu igrali dosta jako. Imali smo priliku za 6:5 s igračem više, ali nismo je iskoristili. Hrvatska je uzela kontrolu rezultata, otišla na četiri pogotka prednosti i bilo nam se vrlo teško vratiti. Hrvatska je danas stvarno bila jaka."

Peabody nije štedio komplimente za igru naše reprezentacije: "Hrvatska igra jako dobro i vrlo lako bi mogla biti svjetski prvak. Igraju odličnu obranu, imaju dobre igrače poput Milakovića, Ivankovića, ali večeras su se istaknuli drugi igrači. Imaju jako dobar napad i jako dobru realizaciju igrača više."

"Dali smo sve od sebe. 11:6 možda ovako izgleda da je bila lagana utakmica, ali ovo je bio rat u vodi. Cijelu utakmicu publika nas je nosila i želio bih im se zahvaliti jer puno su nam pomogli. Imamo još dvije utakmice i nadamo se objema pobjedama i ako Bog da zlatu" - kaže jedan od najboljih hrvatskih igrač na ovom prvenstvu Jerko Marinić – Kragić.

Protivnik Hrvatskoj u polufinalu bit će Crna Gora koju naši igrači vrlo dobro poznaju, pa Marinić – Kragić kaže: "Tri godine otkako smo skupa kao reprezentacija s njima smo non stop. Znamo sve o njima, kao i oni o nama. To će biti jedna jako teška utakmica. Pozivam sve navijače, sve ljude da dođu i podrže nas u subotu u 20 sati i 30 minuta na ovom bazenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!