Nogomet

"Kod kuće previše srljamo"

Borna Rupnik • četvrtak, 03.09.2009.
"Kod kuće previše srljamo"
Foto: Kristijan Komarica

Danijel Pranjić i Ivica Križanac slažu se da Hrvatsku u subotu čeka teži susret nego što je bio onaj u Minsku. Zato će nužno biti odraditi strpljivih i potpuno koncentriranih 90 minuta, a tek zatim se posvetiti Englezima...

Danijel Pranjić maksimalno spreman dočekuje ogled s Bjelorusijom u Zagrebu. Zasad drži status prvotimca u Bayernu, a u kombinaciji s Ivicom Olićem nakon prve će pobjede u njemačkom prvenstvu pokušati trasirati hrvatski put prema Južnoafričkoj Republici.

"Mislim da će biti teže nego u Minsku. Statistika kaže da smo bolji u gostima - kod kuće srljamo jer želimo odmah riješiti sve dileme oko pobjednika. Izbornik nam je govorio da moramo igrati strpljivo i pažljivo, sačuvati hladnu glavu i koncentraciju do kraja te ne podleći panici ako izostane rani pogodak", izjavio je Pranjić.

Pobjeda je nužnost: "Želimo što više situacija jedan-na-jedan. Nama nedostaje Modrić, njima Hleb, no imamo prednost domaćeg terena, navijačke podrške i tri boda su nam imperativ. Siguran sam u uspjeh".

"Ne uspijemo li svladati Bjelorusiju, bolje da ni ne putujemo na Wembley", dodao je.

O Engleskoj zasad nema puno priče. "Bit će to velik dvoboj, o tome svi sanjaju, no bitnija nam je Bjelorusija", kaže Danijel Pranjić, koji u Bayernu dijeli svlačionicu s izravnim konkurentom za odlazak na Svjetsko prvenstvom, Ukrajincem Anatoliyem Timoščukom.

"On se nada da će Ukrajina završiti druga. Ja sam mu poželio da izgube od Andore, ali ne smijemo smetnuti s uma da njih čeka i gostovanje u Minsku. Budu li Bjelorusi korektni i dobri kao protiv nas, mislim da Ukrajinci neće tamo do pobjede", tvrdi Pranjić.

A obranu će uz Josipa Šimunića predvoditi Ivica Križanac, koji je bjelorusko bilo opipao tijekom prvih 45 minuta u Minsku. O suradnji stopera s golmanom ima samo lijepe riječi.

"Sve se bolje osjećamo na treningu, bilo je izvanredno", kaže stoper Zenita. No, slaže se s Pranjićem, Bjeloruse treba shvatiti maksimalno ozbiljno. "Utakmica u Zagrebu bit će teža od one u Minsku, neovisno o izostancima Hleba i Kutuzova. Ne dolaze se braniti, žele bodove. No, nadam se da će i poslije maksimirskog ogleda imati samo riječi hvale za nas", smatra Križanac.

Međutim, očekuje da će obrana biti na traženoj razini, pogotovo što se tiče čuvanja njegovog klupskog suigrača Korniljenka: "Obrana će biti će odlična. Šimunić i ja ga možemo preuzimati, ali ne smijemo pogriješiti jer sve u sekundi može pasti u vodu".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!