Nogomet

"Napast ćemo od prve minute"

Mihaela Bradovski • petak, 04.09.2009.
"Napast ćemo od prve minute"
Foto: Kristijan Komarica

Prvi od dva "povijesna dvoboja" Hrvatska igra već sutra navečer na maksimirskom travnjaku. Bjelorusija je svladana u Minsku, a u Zagrebu pobjeda je jedini prihvatljiv ishod...

U Maksimir stiže Bjelorusija. Unatoč neigranju Aliaksandra Hleba i Vitalija Kutuzova, treba biti oprezan. U Minsku je bilo 3:1, no Hrvatska je bila vrhunska, odradila jednu od najboljih utakmica u posljednje vrijeme, za pobjedu u Maksimiru trebat će biti na približno takvoj razini.

"Mirno čekamo ovaj dvoboj. Napaljeni smo i vjerujem da ćemo slaviti te tako ostati u borbi za drugo mjesto u skupini uoči velikog dvoboja s Engleskom na Wembleyu", referirao je ukratko izbornik Slaven Bilić.

Bilić je svjestan kakav ulog donosi ova utakmica i zna kako mu je pobjeda jedini prihvatljiv ishod. Slijedom toga najavljuje kako će se napasti od prve minute i Bjelorusima se neće dati previše prostora.

"Od prve minute ćemo jurišati prema njihovom golu. Na domaćem terenu imamo nešto više problema jer ponekad previše žurimo kako bismo došli do što ranijeg gola. Unatoč tome nećemo mijenjati svoj način igre i odmah ćemo krenuti po pobjedu", rekao je Bilić.

S njegovim mišljenjem složio se i Darijo Srna. "Moramo napadati i odgovara mi takav način igre, volim takvu igru. No i u takvoj igri ne smijemo biti nestrpljivi i previše žuriti, mora postojati plan napada", dodao je Srna.

Hrvatska će maksimirski travnjak isprobati večeras od 20 sati, a prije naše reprezentacije u 19 sati u Maksimiru će trenirati Bjelorusi. Bilić se nada kako će travnjak biti u optimalnom stanju i izdržati dvoboj s Bjelorusima.

"Sakoman mi je obećao kako će travnjak biti bolji nego ikad. Zvao sam ga kada je Dinamo igrao s Heartsom i uvjerio me kako će biti pravi za reprezentaciju Hrvatske kako i dolikuje."

Ulaznice za Bjelorusiju dobro se prodaju, a u prodaji će biti i u subotu tako da još uvijek nije kasno za osigurati svoje mjesto na stadionu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!