Automoto

Rossiju prva runda u Misanu

Matej Milanović • petak, 04.09.2009.
Rossiju prva runda u Misanu
Foto: EPA

Valentino Rossi bio je najbrži na prvom službenom treningu pred Veliku nagradu San Marina na stazi u Misanu. Kao tijekom većine ove sezone jedini koji je bio u stanju pratiti Rossijev ritam bio je Jorge Lorenzo na drugoj poziciji. Treće mjesto zauzeo je Dani Pedrosa...

Od samog početka prvog službenog treninga na Misanu za prvu poziciju borili su se Valentino Rossi i Jorge Lorenzo. Monotoniju je razbio Dani Pedrosa odličnim vremenom, malo iznad minute i 36 sekundi. Španjolac se nije stigao ni veseliti, a već je bolje vrijeme postigao njegov sunarodnjak Lorenzo koji je prvi sišao ispod minute i 36 sekundi.

Do kraja treninga Alex De Angelis se približio na svega 16 tisućinki od Pedrose i zauzeo četvrto mjesto, a Rossi i Lorenzo su vodili veliku bitku za najbolje vrijeme.

Vezane vijesti

U konačnici ga je postigao Doktor s vremenom od minute, 35 sekundi i 304 tisućinke, nešto više od desetinke bolje vrijeme od najboljeg Lorenzovog kruga.

Od ostalih današnjih rezultata valja spomenuti da je Mika Kallio bio solidan sedmi, a da su jako loše odvozili Chris Vermeulen i Marco Melandri koji su bili 14. i 16., s tim da je Talijan zaostao više od dvije sekunde za prvim i iza sebe je ostavio jedino Gabora Talmacsija.

Sutrašnja borba za pole-position vjerojatno će se ponovno voditi između dvojice vozača koji su u igri za naslov svjetskog prvaka, a ostali će se boriti za treću startnu poziciju za koju je kao i do sada najveći favorit Pedrosa.

MotoGP, Misano, prvi službeni trening
1. V. Rossi (ITA/Fiat Yamaha) 1:35.304 min
2. J. Lorenzo (ŠPA/Fiat Yamaha) +0,126 sek
3. D. Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +0,776 sek
4. A. De Angelis (SMR/San Carlo Honda Gresini) +0,792 sek
5. A. Dovizioso (ITA/Repsol Honda) +1,012 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!