Automoto

Rossi zadnjim krugom do polea

Matej Milanović • subota, 05.09.2009.
Rossi zadnjim krugom do polea
Foto: EPA

Valentino Rossi potvrdio je svoju dominaciju na stazi u Misanu ostvarivši najbolje vrijeme i u kvalifikacijama za sutrašnju Veliku nagradu San Marina u MotoGP-u. Pedrosa je zauzeo drugo mjesto, a treći je bio njegov sunarodnjak Jorge Lorenzo...

Valentino Rossi bio je najbrži na oba službena treninga u Misanu te je u kvalifikacije krenuo kao lagani favorit. Borba za najbolje vrijeme zahuktala se tek u zadnjim minutama u kojima je Dani Pedrosa postavio najbrže vrijeme, malo iznad minute i 34 i pol sekunde.

U svojem zadnjem pokušaju Jorge Lorenzo mu je došao blizu, ali ga nije prešao. U tome je pak uspio Doktor koji je za više od dvije desetinke poboljšao vrijeme Pedrose sa svojim posljednjim pokušajem i potvrdio se kao najbrži na toj stazi.

Vezane vijesti

Pedrosa je iznenadio Lorenza zauzevši drugu poziciju što znači da će Lorenzo sutra morati napraviti odličan start kako bi se odmah našao na vrhu ili barem na drugoj poziciji jer mu je sada potrebno da redovito završava ispred Rossija ukoliko želi zadržati nadu u svjetski naslov.

Od ostalih vozača vrijedi izdvojiti odlično četvrto mjesto Tonija Eliasa te šestu poziciju Nickyja Haydena.

Mika Kallio se nije uspio potvrditi nakon jučerašnjeg solidnog rezultata na treningu završivši danas tek na 11. mjestu. Ispred njega je razočaravajući deseti Loris Capirossi, a na 12. poziciji još jedan razočaravajući rezultat za Marca Melandrija.

Gabor Talmacsi je pak ponovno dokazao da još nije spreman za ovu kategoriju zauzevši zadnju poziciju s više od dvije i pol sekunde za prvim i čak osam desetinki zaostatka za pretposljednjim vozačem.

U sutrašnjoj utrci favorit je naravno Rossi budući da kreće s pole-positiona. Očekuje se još jedna velika bitka između njega i Lorenza za pobjedu, no jasno je da bi im Pedrosa ovom prilikom mogao pomrsiti račune.

MotoGP, VN San Marina, Misano, Kvalifikacije:
1. V. Rossi (ITA/Fiat Yamaha) 1:34,338 min
2. D. Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +0,222 sek
3. J. Lorenzo (ŠPA/Fiat Yamaha) +0,470 sek
4. T. Elias (ŠPA/San Carlo Honda Gresini) +0,569 sek
5. C.Edwards (SAD/Monster Yamaha Tech 3) +0,846 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!