Nogomet

Heskey prijeti Hrvatskoj

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.09.2009.
Heskey prijeti Hrvatskoj
Foto: EPA

Wembley će 9. rujna goriti. Englezima stiže mrzak protivnik - Hrvatska, a upravo je dvoboj protiv Bilićevih trupa novi poticaj engleskoj bahatosti. Pa čak i igračima poput Emila Heskeya koji za to možda baš i nemaju zaleđe...

Heskey ove sezone nije upisao niti jedan klupski, pa tako niti reprezentativni pogodak. Sve manje povjerenje koje mu ukazuje izbornik Capello i sve bolja forma Jermaina Defoea Heskeyu se u ovom trenutku ne čine prioritetom. Veliki trn u oku mu je međutim Hrvatska i još uvijek nepreboljen poraz prije dvije godine.

"Lijepo je vidjeti da pogađa svaki put kada zaigra, ne mogu se žaliti što mu ide, ali bez obzira na okolnosti smatram da sam u prednosti nad njim upravo zbog toga što znam kako Hrvati igraju. Imam iskustva protiv njih, a to bi nam moglo biti prilično bitno. Utakmica u Zagrebu je bila iznimno fizički naporna, a poraz na Wembleyju još uvijek nije zaboravljen. Patili smo zbog Hrvata, ali sada smo mi ti koji određuju pravila."

Heskey upozorava kako je Južna Afrika sada već opasno blizu, ali kako još uvijek nedostaje onaj posljednji korak. Ipak, gotovo pa ne dvoji tko će biti pobjednik dvoboja. "Znamo tko su i što su i zbog toga moramo na sve biti spremni. A vjerujem kako ćemo u srijedu i pokazati da je tako, da smo spremni za njih."

Hoće li Wembley goriti od sreće zbog potvrde odlaska na SP ili će izgoriti zajedno s domaćom arogancijom znat će se u srijedu. Sigurno je tek da su oči nogometne javnosti s pravom orijentirane na ovaj susret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!