Nogomet

Bilić protiv, Gerrard za Capella

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.09.2009.
Bilić protiv, Gerrard za Capella
Foto: Davor Sajko

Da Englezi i Hrvati uoči međusobnog susreta privlače veliku pozornost nogometne javnosti dokazuju iz dana u dan sve brojniji tekstovi u stranim medijima. Otrovnu je strelicu, dva dana prije dvoboja, prema Otoku poslao Soccernet...

Prema pisanju Soccerneta izbornik Hrvatske Slaven Bilić u igri Engleske reprezentacije više ne vidi prepoznatljiv engleski stil. Prema Bilićevim riječima pogreška je to Fabija Capella, a nedostatak spomenutog čini njegov sastav lakšim protivnikom. Dolaskom Capella promijenjen je stil igre i upravo će tu Hrvatska tražiti svoje šanse.

"Riječ je o teškom i neugodnom suparniku. Imaju svoje prednosti pred nama, ali jednako tako nedostaje im ono nešto. Nedostaje im engleski stil, ono što ih je uvijek svrstavalo u momčadi koje nitko ne želi za svoje suparnike. Reći ću samo kako znamo što im točno nedostaje, ostalo će ostati naša tajna."

U istom se tekstu navodi i kako Bilić vjeruje da ima sjajan plan po kojem će njegovi igrači postati prvi koji su Engleze porazili u Skupini 6.

S druge strane, Steven Gerrard sadašnjeg izbornika vidi upravo suprotnim, prema njegovim riječima Talijan je jedna od ključnih figura u uspjehu reprezentacije. "Mislim kako je Fabio Capello ključan za uspjeh u kvalifikacijama, a zatim i na SP-u. On je jedan od onih izbornika koji svojom kvalitetom čine razliku. Sjajno je što ga imamo uz nas, a prednost je i to što se radi o čovjeku naviknutom na pobjede. Ako to uspije prenijeti na momčad, uvjeren sam da nam uspjeh ne može promaknuti."

Za razliku od pojedinih suigrača Gerrard je po pitanju Hrvatske ostao čvrsto na zemlji. "Ovaj nam je susret veliki test i moramo Hrvatsku maksimalno respektirati. Pogotovo nakon njihove pobjede ovdje. Svejedno, mislim kako nam je upravo taj težak i bolan poraz dobar motiv da ovoga puta mi stignemo do tri boda. Imamo odličnu priliku u srijedu, bilo bi sjajno svih sumnji riješiti već tada."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!