Košarka

"Svjesni smo da nije bilo dobro"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.09.2009.
"Svjesni smo da nije bilo dobro"
Foto: EPA

Nakon susreta u kojem je Hrvatska upisala startnu pobjedu na Eurobasketu, ipak nije bilo nekog velikog zadovoljstva u našim redovima. Igrači i stožer bili su svjesni kako nismo dobro odigrali...

Nakon pobjede protiv Izraela pred kamere HTV-a stao je Repešin prvi pomoćnik Dražen Anzulović. Zula je odmah naglasio kako je zadovoljstvo samo u pobjedi, igra nije bila dobra.

"Jedino čime možemo biti zadovoljni su ta dva boda. Sigurno je da ne možemo biti zadovoljni s igrom i ne trebamo tražiti alibije. Morat ćemo dobro analizirati igru u obrani i napadu. Nakon solidnog ulaska i deset razlike dozvolili smo Izraelcima da unesu nered u naše redove s pick igrom u napadu što smo mi dosta loše branili. Mali Mekel nas je probijao, dosta su centri bili duboko u toj obrani i praktički smo prvo poluvrijeme odigrali bez ijednog kontranapada. Mislim da to dovoljno govori o tome kakva nam je bila obrana. Vratili su se do poluvremena, javila se još veća nervoza, opterećenje da moramo dobiti ovu utakmicu. Odigrali smo je cijelu u grču, u napadu smo imali jako, jako loš protok lopte, igrali s puno driblinga, ali nismo imali rješenja da to pretvorimo s jedne na drugu stranu. S tim bi ekstra pasom puno lakše dolazili do otvorenih situacija."

Najveći problem u našoj igri bilo je pretjerano soliranje. Nije to bila ona prava momčadska igra koja bi trebala krasiti ovu reprezentaciju.

"Išli smo previše na individualna riješenja. Takve vrste obrane se mogu s kvalitetnim napadom, s dva-tri pasa vrlo lagano razbiti. Ne treba dramatizirati, ali mislim da su i igrači svjesni da su odigrali lošu utakmicu. Sada nas to treba skupiti. Sutra igramo protiv Grka koji su danas izgledali vrlo, vrlo moćno."

U pripremama je Hrvatska izgledala bolje i u kratkom razdoblju treba igru vratiti na tu razinu.

"Ja bih rekao da je nakon Njemačke i turnira u Bambergu i nakon turnira u Ankari ovo naša najlošija utakmica. Sigurno je međutim da ćemo sutra imati jedno rasterećenje, puno veće nego što je bilo večeras. Moramo shvatiti da smo mi momčad koja obranom mora graditi napad. Puno se oslanjamo na tu individualnu igru, na taj dribling i to nam je bio problem i prošle godine. Međutim, sutra je nova utakmica, znamo gdje griješimo i probat ćemo to ispraviti do sutra i pružiti jednu bolju igru što nam je potrebno protiv Grka."

Anzulovića su Grci impresionirali. Danas su razbili Makedonce i odigrali vrlo dobru utakmicu i bit će izuzetno težak protivnik.

"Gledao sam čitavu utakmicu Grčke, jako mi se sviđa. Vrlo su moćni i defenzivno i ofanzivno, a puno se oslanjaju na pick što smo danas slabo branili. Zisis i Spanouli igrači su viška, a drugi svojom kvalitetom to odlično prate i prema tome sutra će biti interesantna utakmica za nas, da vidimo koliko možemo s jednim tako jakim protivnikom. Trebat će nam i sreće, ali treba nam i kvalitetna igra."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!