Košarka

Vujčić: "Moramo igrati bolje"

Matej Milanović • ponedjeljak, 07.09.2009.
Vujčić: "Moramo igrati bolje"
Foto: EPA

Nakon susreta s Izraelom Nikola Vujčić izrazio je svoje nezadovoljstvo igrom Hrvatske i svjestan je da moraju zaigrati bolje u nastavku prvenstva kako bi ostvarili zacrtane ciljeve. Jasmin Repeša smatra da su Izraelci odigrali odličan dvoboj, a u izraelskom taboru vlada nezadovoljstvo zbog propuštene prilike...

Nikola Vujčić, najbolji strijelac Hrvatske na debiju u Poljskoj, zadovoljan je pobjedom, no nimalo nije sretan igrom kojom je naša reprezentacija otvorila ovo Europsko prvenstvo: "Bilo je teško. Lior Eliyahu je odigrao fenomenalan susret, Yotam Halperin također. Nismo ih mogli zaustaviti. Rekao sam svojima da je Lior njihov najbolji igrač. Bio je odličan, stvarno je odličan igrač. Što se nas tiče, samo se nadam da je ovo bio loš dan. Moramo igrati bolje."

Izbornik Jasmin Repeša je pak priznao da je danas pobjedu mogao odnijeti i Izrael: "Želim čestitati Izraelcima na odličnoj utakmici. Oni su zaslužili pobjedu koliko i mi i ne bismo se mogli buniti da su stvarno pobijedili."

Zvika Sherf nije bio zadovoljan igrom svojih izabranika. Posebno ga je razočaralo što su bolje igrali u pripremnom razdoblju: "Rekli smo prije dvoboja da se nećemo predati, borili smo se do kraja. Međutim sad sam razgovarao sa španjolskim sucem Danielom Hierrezuelom koji nam je sudio na pripremnoj utakmici sa Španjolcima i on smatra da smo igrali puno bolje pred prvenstvo. To me nikako ne zadovoljava."

Glavne razloge za poraz Sherf je našao u greškama pri kraju susretu, velikom broju osobnih pogrešaka i izrazito lošoj obrani. Ipak, svjestan je da trebaju čim prije zaboraviti meč s Hrvatskom i početi razmišljati o sutrašnjem dvoboju s Makedoncima: "Neke stvari koje nisu funkcionirale u prvom dijelu popravili smo u nastavku, no pred kraj susreta imali smo ponovno problema, posebno s osobnim pogreškama, a Green je zbog toga morao i izaći. Uz to bili smo i loši u obrani. Sad nam ne ostaje drugo nego se okrenuti Makedoncima. Najvažnije je vratiti naše igrače i psihološki i fizički i na to ćemo se koncentrirati."

Lior Eliyahu bio je najbolji igrač susreta s čak 31 postignutim poenom. Kaže da je ostao iznenađen kad je otkrio koliko je poena postigao, ali jasno mu je da su danas mogli do pobjede i da su propustili veliku priliku: "Ono što želimo je pobijediti sutra. Mogli smo slaviti i u ovom dvoboju, no što je tu je. Moramo ići naprijed. Sutrašnji dvoboj protiv Makedonije je za nas najvažniji. Iskreno nisam ni znao da sam danas postigao 31 poen. To bi mogla biti najbolja utakmica moje karijere. Pristao bih na puno manje svojih poena samo da pobijedimo."

Komentar o izvrsnoj Eliyahuovoj predstavi dao je i njegov suigrač Yotam Halperin: "Lior je napravio spektakl. On je jedan od najboljih napadačkih igrača u Europi." Posebno razočaran susretom je pak bio Gal Mekel koji smatra da ne samo da su mogli pobijediti nego su to i morali učiniti: "Imali smo susret u našim rukama i napravili smo neke pogreške koje u konačnici naprave razliku u ovakvim dvobojima. Oni su pogodili ključne šuteve i to je napravilo razliku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!