Košarka

Parker slomio Nijemce

Mario Plavčić • ponedjeljak, 07.09.2009.
Parker slomio Nijemce
Foto: EPA

Francuska je slavila protiv Njemačke u dramatičnoj završnici nakon vrlo zanimljive utakmice, a konačni rezultat bio je 70:65. Čovjek odluke bio je Tony Parker...

U utakmici "koš za koš" veći dio utakmice vodili su Nijemci koji su prvu četvrtinu završili vodstvom od 17:13. Njemačka je dominirala drugom četvrtinom i držala prednost od pet razlike, a rezultat na poluvremenu bio je 37:33. Drugo poluvrijeme nastavilo se izjednačenom igrom, ali sredinom treće četvrtine Francuzi dižu razinu svoje igre i ova faza utakmice završava s dva koša prednosti u korist Francuza.

Uslijedila je neizvjesna posljednja četvrtina. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a prevagu je donio do tada samozatajni Tony Parker. Pri rezultatu 59:61 za Njemačku Parker je pogodio tricu i okrenuo na 62:61. Od tada do kraja susreta sve pogotke Francuske postigao je upravo Parker i postaje čovjek odluke. Iako nije briljirala u pripremnom periodu za Eurobasket, Njemačka je pala tek u završnici nakon odlične tri i pol četvrtine i potvrdila da je opasna i bez Nowitzkog.

Prvi igrač susreta bio upravo Parker s 19 koševa uz 6 skokova i četiri asistencije, a odličnu partiju pružio je i Ronny Turiaf koji je ostvario duble-duble uz 15 koševa i čak 14 skokova. Kod Nijemaca najbolji je bio Sven Schultze koji je uz 13 koševa imao i 6 asistencija.

U drugom kolu Francuska će igrati protiv Latvije, a izabranike Dirka Bauermanna očekuje novi teški okršaj protiv jake Rusije.

"Moram biti zadovoljan načinom na koji smo odigrali veći dio utakmice. Mi smo mlada momčad u kojoj su čak petorica igrača 21-godišnjaci ili mlađi. Mnogi misle da će preko nas lako, ali grdno se varaju. Mislim da smo to danas i dokazali unatoč porazu", izjavio je njemački izbornik Dirk Bauermann nakon što je njegova momčad poražena u samoj završnici susreta.

Ronny Turiaf zadovoljan je otvaranjem prvenstva i pobjedom u prvom kolu: "Velika je stvar pobijediti u prvoj utakmici na Eurobasketu. Uspjeli smo u tome nakon velike borbe iako nije bilo lako. Nijemci su igrali odlično u prvom dijelu susreta i sreća je što se nisu odlijepili na veću razliku. Ipak, u trećoj četvrtini napravili smo priključak, a na kraju i zasluženo slavili nakon odlične partije Tonyja."

Eurobasket, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rusija81:68Latvija
Francuska70:65Njemačka
1Francuska 30+19
2Rusija 12+5
3Njemačka 12-8
4Latvija 12-16

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!