Zimski sportovi

"Medveščak neće biti prolaznik"

Borna Rupnik • petak, 11.09.2009.
"Medveščak neće biti prolaznik"
Foto: Davor Sajko

Junak dana u Zagrebu zove se Robby Sandrock, a pritom ne igra ni nogomet, ni košarku, ni rukomet. Upravo je njegov udarac presudio Medveščakovom protivniku, slovenskim Jesenicama, u prvom kolu EBEL lige...

Igrala se 47 sekunda produžetka u Domu Sportova kada je Medveščakov Robby Sandrock dobio pak od Aarona Foxa i neometan opalio prema vratima vratara Jesenica, Borisa Tortunova. Pogodio je, a Ledena dvorana je eksplodirala od oduševljenja.

"Najvažniji je dobar start", mirno je rezimirao strijelac pobjedničkog pogotka poslije susreta. "Željeli smo odmah ostaviti trag u ovoj ligi kako bi nas shvatili ozbiljno. Želimo i dobar plasman na kraju, nismo došli biti samo prolaznici".

"Pokušali smo pokazati da se možemo nositi sa svima. Probat ćemo pobijediti u svakoj utakmici, bez obzira na ime protivnika", sportski je najavio, a iako Medveščakova igra treba još poneku doradu, istina je da nije u petak nije izgledao nimalo loše.

Atmosfera u dvorani bila je posebna priča, pogotovo u posljednjoj trećini: "Da, Zagrepčani su svakako jedna od najboljih publika pred kojima sam ikada igrao, a igrao sam pred mnogima", složio se Sandrock.

"Navijači su bili naprosto sjajni. Posebno mi se svidjelo što su nastavili pozitivno razmišljati i navijati nakon što su se Jesenice s 4:1 vratile na 4:4. Nisu ni zašutjeli niti su nam počeli zviždati. Nadam se da će na sljedeću utakmicu doći u istome broju", rekao je.

Djelomično se i bio pripremio na takvu podršku s tribina: "Mogu reći da i jesam i nisam očekivao takav ugođaj. Znali smo da će navijači Medveščaka biti bučni".

Međutim, vremena za uživanje nema mnogo, već u nedjelju zagrebačka momčad putuje na gostovanje u austrijski Linz. "Mislim da možemo osvojiti barem bod. Jako su dobri u obrani i imaju sjajnog vratara, ali nećemo se unaprijed predati", najavio je Sandrock.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!