Zimski sportovi

"Ne mogu opisati atmosferu"

Borna Rupnik • petak, 11.09.2009.
"Ne mogu opisati atmosferu"
Foto: Davor Sajko

Medveščak je u svom premijernom nastupu u EBEL ligi svladao Jesenice nakon produžetka 6:5, a dvostrukog strijelca Johna Hećimovića posebno se dojmila atmosfera. Zagrebačka publika i hokej na ledu ponovno se vole...

John Hećimović svoj je debitantski nastup u dresu zagrebačkog Medveščaka okrunio s dva pogotka u mreži slovenskih Jesenica, a ujedno se osladio i pobjedom izborenom tek u produžetku.

"Bilo je neugodno i teško nakon što su Jesenice dostigle naše vodstvo od 4:1. Ali momci su dali sve od sebe, odlično odradili svoj posao i najvažnije je da je sve dobro prošlo", prepričao je krizne trenutke.

Poseban je naglasak stavio na prepunu Ledenu dvoranu Doma sportova: "Atmosfera je bila super, ne mogu je ni opisati. Publika je bila sjajna, a posebno želimo da ista takva bude i sljedeći petak".

Za razliku od svog suigrača Robbyja Sandrocka, Hećimoviću je ugođaj u dvorani bio golemo iznenađenje. "Ne, stvarno nisam to očekivao. Mislili smo da će navijači biti dobri, ali ne i ovako dobri i ovako glasni".

Postavilo se i pitanje koliko hokejašima atmosfera u dvorani zapravo pomaže, odnosno koliko su svjesni podrške s tribina. "To jako pomaže", kaže Hećimović. "U prvih deset minuta nisam mogao vjerovati svojim očima i ušima. Bude li tako na svakoj domaćoj utakmici, nitko sretniji od nas".

Medveščak bi u EBEL ligi mogao biti izrazito domaćinska momčad. "Jasno je da svaka momčad kod kuće igra bolje. A ovakva podrška nas na početku utakmice iznimno digne i naravno da ćemo pred vlastitom publikom igrati još bolje", smatra Medveščakova osmica.

"Kada se sve zbroji, nije moglo bolje. Pobijedili smo, dignuli publiku na noge, a i ja sam presretan jer sam postigao dva gola", sažeo je dojmove iznimno raspoloženi Hećimović.

Naposljetku se osvrnuo i na Medveščakove šanse u nastavku natjecanja: "Mislim da možemo igrati sa svima u ligi. Doduše, protiv nekih drugih klubova ćemo vjerojatno morati igrati drukčije, ali spremat ćemo se u skladu s potrebama".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!