Košarka

Hrvatska - Francuska

Branimir Korać • nedjelja, 13.09.2009.
Hrvatska - Francuska
Foto: EPA

Hrvatski košarkaši kreću po prvu pobjedu u drugom krugu Eurobasketa. Posao je kompliciran, igra se protiv odličnih Francuza, međutim naša reprezentacija posjeduje kvalitetu i pod svaku cijenu želi je konačno i pokazati. Susret započinje u 21 sat, a možete ga uživo pratiti na Sportnet.hr...

HRVATSKA - FRANCUSKA 79:87 (21:19, 46:41, 56:63) u tijeku 4. četvrtina


87:79 kraj. Loše drugo poluvrijeme uzelo nam je pobjedu.

40' Diaw kaže hvala, sprema tricu sam kao duh i tu je kraj.

39' Popović ubacuje novu tricu za 81:74, je li kasno za povratak? Lončar na ziceru dobiva "bananu" od Batuma. 1:04 do kraja. Ukić trica 81:77!

38' Lončar nas je mogao dovesti na minus pet, nije pogodio, na drugoj strani Turiaf ubacuje slobodno za 79:71. Vujčić ponovno promašuje.

37' Vujčić ne pogađa, Batum koš uz prekršaj Popovića i ponovno smo u jako teškoj situaciji.

36' Turiaf je nadmudrio Lončara i ukrao mu loptu, ovaj odmah radi prekršaj i u bonusu smo. Trica Bokolo 76:69.

36' 73:69 Francuska, imali smo priliku još više se približiti, ali Vujčić je ostao zatvoren pod košem. Ipak imamo napad, na drugoj strani Diaw je napravio faul u napadu nakon što se posve zapetjao. Imamo još jedan napad za hvatanje priključka.

34' 6:12 do kraja, ništa još nije izgubljeno. Ali Batum tricom vraća.

34' Rozić peti faul, ali krademo loptu i Popović trpa tricu za 70:65. Nije gotovo dok Pop ne kaže da je gotovo!

34' Sa slobodnih bacanja ponovno smo na jednoznamenkastom zaostatku. 70:62.

32' Mora se spomenuti i suđenje, svaki drugi napad igramo se nagađanja što je svirao ili što sve nije svirao. Vrlo loša arbitraža.

32' Četvrta osobna Rozića, nakon ispadanja Prke i Banića, jedini naš igrač u opasnoj zoni.

31' Drijemanje Rozića. Prvo gubi loptu u suradnji s Kusom, zatim ne hvata skok u obrani, a zatim Diaw sprema tricu preko njega.

30' Jako loša četvrtina. U kakvoj takvoj igri drži nas Popović s linije slobodnih bacanja. Kako smo igrali, minus sedam još i ne izgleda pretragično. Mora se početi nešto pogađati u napadu, izuzev onog Banićevog ubačaja na samom početku iz igre nismo pogodili baš ništa.

29' Još jedna prodana lopta potpuno indisponiranog Planinića i Francuska odlazi na 61:51. Planinić je neprepoznatljiv. Minuta odmora, Repeša u elementu.

28' Parker zabija, Banić radi petu osobnu, Prkačin tehničkom također dobiva petu i kako brzinski ući u ogromne probleme. Parker dodaje tricu i Francuska bježi na 59:51.

28' Prkačin i Banić naši igrači s četiri osobne. Faul i Popoviću u napadu, već imamo sedam prekršaja u drugom poluvremenu od čega čak četiri u napadu.

27' Preko slobodnih bacanja ponovno smo u egalu, hvala Baniću i Popoviću. 51:51. No mogli smo i voditi, Prkačin je promašio dva bacanja, Popović jedno.

25' Nije to dobro, loptu ponovno Ukić i Planinić predugo drže i tu nam je najveći problem. Francuzi se dobro postave u obrani i ne možemo do situacije za poentiranje. Ušao je ponovno Popović, a Prkačin radi faul u napadu.

24' Postaje kritično, sada i Kasun radi prekršaj u napadu, nemamo ideje, Francuzi se dobro postavljaju i imaju seriju 8:0 i napad kod 51:48.

24' Još jedna izgubljena lopta, ovaj put Ukić i Parker tricom dovodi Francusku na 51:48. Vrijeme je za minutu odmora, no Repeša će ipak pričekati.

23' Planinić gubi loptu, zabija se u Pietrusa, Francuzi odlaze u kontru i poravnavaju na 48:48.

22' Tricom Batuma Francuzi spuštaju na 48:46. Vrlo brza akcija Francuza u kojoj je Batum ostao sam na trici.

21' Počela je treća četvrtina, Hrvatska u drugo poluvrijeme ulazi s 46:41.

Francuzi su u prvom poluvremenu ispucali čak 26 slobodnih bacanja, te imali samo jednu izgubljenu loptu. Šut za dva im je 36 posto, 5/14 i to im je najveći problem.

Čovjek s najvećom minutažom kod nas je Mario Stojić koji je dosad najmanje igrao, a u drugom poluvremenu očekujemo puno veći doprinos Zokija Planinića koji nije odigrao dobro napadački, 1/4 za dva, 1/5 slobodna i dvije izgubljene lopte dovoljno govore o njegovoj koncentraciji.

S dobrom igrom naše reprezentacije raste i optimizam svih nas, Luka iz Vancouvera poručuje "samo naprijed Hrvatska", a mi se pridružujemo...

20' Imali smo 13 sekundi za zadnji napad, Planinića je izblokirao na ulazu Batum, a na drugoj strani Parker srećom ne pogađa tricu. Na poluvremenu vodimo 46:41 uz 16 poena odličnog Marka Popovića.

20' Nakon dvije otvorene trice koje promašuju Batum i Diaw, Parker uzima loptu i u prodoru zabija uz dodatno. Šteta, dvije lopte su se Francuzima u ruke odbile.

19' Sada smo imali dosta sreće, na isteku napada faul na Planiniću na trici, ali Planinić ubacuje samo jedno. 1/5 su mu slobodna...

18' Po prvi put na parketu je i Nicević, Repeša je izrotirao svih 12 igrača. Popović u kontru izbacio Stojića koji nas ponovno vodi na plus sedam, 42:35.

17' Serijal slobodnih bacanja Popovića, održavamo prednost i vodimo 40:33.

16' Brzo Francuzi dolaze blizu, Batum ubacuje tricu pa dva slobodna i eto ih na 36:32.

16' Inteligentan potez Vujčića, polaganje uz prekršaj Koffija. Šteta što dodatno nije ušlo, 36:27.

14' Treći faul Turiafa izborio je Vujčić koji je u 13. minuti prvi put ušao na parket.

14' Popović 3/3 trica. Marko je izuzetno raspoložen. 34:25.

13' Dosta dobro to izgleda večeras u napadu. Za razliku od prošlih utakmica Hrvatska ima raznovrsna rješenja, šutevi su počeli ulaziti i osjeti se na rezultatu.

12' Popovića ostavljaju samog, a Pop to kažnjava novom tricom, odlično izvlačenje iza bloka. Plus devet.

11' Odlično otvaranje druge četvrtine, Kus zabija otvorenu tricu, odlično za Kusovo samopouzdanje. Lončar odmah podiže i na 26:19.

10' Tri sekunde prije kraja prve četvrtine Marko Popović pogađa našu prvu tricu za vodstvo 21:19.

9' Ponovno vodimo, Prkačin radi probleme Francuzima, ali kratko smo bili u prednosti, Diaw zabija svoju drugu tricu.

8' Samo je Stojić ostao iz startne petorke na parketu, Prkačin s linije slobodnih bacanja poravnava na 16:16.

7' Prvi veći problem su tri osobne pogreške Marka Banića. Treći je stigao baš bez veze u napadu. Ušli su Lončar i Prkačin.

6' Krasno dodavanje Kasuna iza leđa za Planinića i prvo vodstvo plus tri za Hrvatsku. Parker tricom odmah poravnava.

5' Obje reprezentacije su već u bonusu. Turiaf i Banić imaju po dvije osobne.

3' Banić svih šest naših poena. Trenutno ne izgleda loše.

3' Dobra akcija naših, Banić postiže prve poene iz igre, ali ne ubacuje dodatno, no Turiaf izbacuje u aut. Banić još jednom i vodimo.

2' Još uvijek bez poena iz igre na obje strane, mi još nismo zapucali na koš.

1' Počeo je dvoboj Hrvatske i Francuske.

Hrvatska otvara utakmicu s petorkom Planinić, Ukić, Stojić, Banić Kasun dok Francuzi kreću s petorkom Parker, Batum, Pietrus, Diaw, Turiaf.

Stiglo je vrijeme za jednu vrhunsku predstavu naših košarkaša. Francuska je vrlo dobra i idealan je protivnik da Hrvatska pokaže kako zna puno više od onog što je dosad prikazala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!