Košarka

Stefanov uništio Nijemce

Goran Markuš • nedjelja, 13.09.2009.
Stefanov uništio Nijemce
Foto: EPA

Dugo su Nijemci odolijevali napadima Makedonije, no ono što se dogodilo hrvatskoj reprezentaciji u prvom poluvremenu slomilo je Njemačku u nastavku. Makedonci su se raspucali i već na samom otvaranju drugog poluvremena slomili i ono malo otpora kojeg je Njemačka pružala...

Čvrsta košarka koja se igrala tijekom uvodnih 20 minuta nagovijestila je vrlo tijesnu završnicu koja bi vrlo lako otišla na stranu Nijemaca, no nakon što su se makedonske snage predvođene danas fantastičnim Vrbicom Stefanovim raspucale Njemačka nije imala šanse.

Obje su momčadi krenule vrlo čvrsto u susret što rezultira sa minimalnim 4:2 vodstvom Makedonaca nakon pune četiri minute igre. Ipak, očekivano napadi su polako, ali sigurno proradili i nakon malog + 5 odvajanja Makedonije, Njemačka čvrstom obranom izjednačava da bi se njihov protivnik nešto bolje snašao u samoj završnici i tricom Pere Antića odlazi na 18:14 nakon uvodnih deset minuta igre.

Početak druge četvrtine najavio nam je novih deset minuta čvrste borbe, no nakon svega dvije minute oba napada odjednom su proradila. Ulazilo je polaganje za polaganjem, trica za tricom kroz pune dvije minute, a onda novi rez i ponovno dugi period do nove trice Lucce Staigera. Nešto mirnija završnica tako je rezultirala sa još jednim izjednačenjem na poluvremenu.

Brz poen odličnog Jeremiaha Masseyja najavio je puno efikasniji nastavak što se kasnije pokazalo i ispravnim. Naime, Makedonci su se uspjeli raspucati, a ono što su naši reprezentativci osjetili u prvom poluvremenu Nijemce je čekalo u nastavku. Na samom početku Patrick Femerling i društvo prilično su se dobro držali, no Makedonija predvođena izuzetno raspoloženim Vrbicom Stefanovom već uoči završnih deset minuta bježi na 12 poena prednosti.

Čvrsto su Nijemci ušli u posljednju četvrtinu, no Makedonci nisu bili spremni izgubiti dobiveno. Antić, Massey i Stefanov držali su sve konce igre u svojim rukama i sjajnom izvedbom uspjevaju zadržati prednost do posljednjih minuta kada Njemačka krajnjim naporom ipak smanjuje razliku na konačnih 11 poena zaostatka.

Najveće ime susreta bez pogovora je Vrbica Stefanov koji je sa 25 ubačenih poena gotovo sam osigurao još jedno slavlje Makedonaca, a uz njega svakako treba spomenuti i 16 poena Masseyja kao i 13 poena i šest skokova Pere Antića. Kod Nijemaca najefikasnijim se pokazao Lucca Staiger koji je uz 14 poena upisao i tri skoka.

Eurobasket, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Sjeverna Makedonija86:75Njemačka
Grčka65:68Rusija
Hrvatska79:87Francuska
1Francuska (+4)30+46
2Rusija (+2)30+10
3Grčka (+4)12+43
4Hrvatska (+3)12-17
5Sjeverna Makedonija (+2)12-59
6Njemačka (+3)03-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!