Košarka

"Vrbica je najbolji u svom godištu"

Branko Barić • nedjelja, 13.09.2009.
"Vrbica je najbolji u svom godištu"
Foto: EPA

U prvom susretu drugog kola u skupini E Makedonci su iznenadili Nijemce i tako upisali svoju ukupno tek drugu pobjedu na završnicama europskih prvenstava. Najzaslužniji za to bez dvojbi je Vrbica Stefanov, s čime se potpuno složio i Dirk Bauermann.

"On je vjerojatno najbolji europski igrač u svom godištu", pohvalio je njemački izbornik makedonskog veterana koji je ubacio 25 poena uz čak 73% šuta iz igre i pet ukradenih lopti. "Naši mladi igrači su odigrali dobro danas, ali zato su se ovi stariji dosta mučili."

Jovica Arsić izdvojio je veliku seriju svoje momčadi s prelaska iz treće u četvrtu četvrtinu koja je prelomila susret:"20-25 minuta smo igrali odličnu obranu, a kada smo počeli i bolje šutirati, stvorili smo razliku s kojom smo riješili utakmicu".

Odlična predstava Makedonaca još je veće iznenađenje ako se uzme u obzir težak poraz dva dana ranije: "Da, Francuzi su nas teško porazili prije dva dana, ali baš kao i što smo nakon teškog poraza od Grčke pobijedili Izrael, tako smo se i ovog puta brzo oporavili. Sad još samo moramo pobijediti Rusiju i u četvrtfinalu smo", zaključio je makedonski izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!