Ostali sportovi

Počelo Europsko prvenstvo

Sportnet • ponedjeljak, 14.09.2009.
Počelo Europsko prvenstvo
Foto: Davor Sajko

Hrvatski stolnotenisači i stolnotenisačice odlično su startali na Europskom prvenstvu u Stuttgartu. Zoran Primorac, Andrej Gaćina i Roko Tošić prvog su dana upisali dvije pobjede...

Za početak su s 3:2 svladali Austrijance, a nekoliko sati kasnije su istim rezultatom pobijedili i Poljake. Jednako uspješne bile su i djevojke, koje su prvo s 3:1 svladale Bjelorusiju, a zatim i Austriju (3:2).

Austrijanci su poveli pobjedom Schlagera protiv Gaćine, a za vodstvo Hrvatske pobrinuli su se Primorac koji je bio bolji od Chena i Tošić koji je svladao Gardosa. Još jedan bod Austrijancima donio je Chen svladavši Gaćinu, da bi u odlučujućem meču Zoran Primorac s 3:1 pobijedio bivšeg svjetskog prvaka Wernera Schlagera.

Ništa lakše nije bilo niti protiv Poljaka. Naime, Poljaci su poveli s 2:0, no nakon pobjede Roka Tošića nad Blaszczykom uslijedio je preokret i još jedna pobjeda naših reprezentativaca.

"Činjenica da nakon dvije pobjede još uvijek nismo osigurali četvrtfinale samo pokazuje koliko je jaka naša skupina", reći će za početak trener naših stolnotenisača Zvonimir Korenić.

"Primorac i Gaćina su nešto slabije ušli u meč s Poljskom, uglavnom zbog umora. No, Roko je iščupao pobjedu, nakon čega je sve krenulo na bolje. Zoki je odigrao fenomenalan meč protiv Kosowskog. Ipak, niti s ove dvije pobjede još ništa nije riješeno, već ćemo s Rusima igrati za prolaz u četvrtfinale, za koji nam je potrebna pobjeda ili eventualno poraz od 3:2. Rusi su vrlo nezgodna ekipa, sve je otvoreno, ali borit ćemo se i nadam se da ćemo unatoč umoru izboriti prolaz dalje", zaključio je Korenić.

U preostalim susretima u našoj skupini Rusija je pobijedila Poljsku (3:2), dok je Austrija bila bolja od Rusije (3:2).

Tamara Boroš, Andrea Bakula i Cornelia Vaida su prvom susretu bez većih problema ostvarile pobjedu nad Bjelorusijom. Bjeloruskinjama je jedini bod dobijela Viktoria Pavlović pobijedivši Bakulu, Tamara Boroš je ostvarila pobjede nad Veronikom i Viktorijom Pavlović, dok je Vaida bila bolja od Privalove.

U drugom susretu su naše djevojke odmjerile snage s favoritkinjama skupine, Austrijom, te nakon dva i pol sata borbe upisale i drugu pobjedu. Premda su Austrijanke povele s 2:1, Boroš i ekipa su na koncu slavile s 3:2. S dvije pobjede naše su djevojke napravile veliki korak prema četvrtfinalu, te ih u ponedjeljak očekuje posljednji susretu skupini, protiv Ukrajine.

U preostalim susretima Ukrajina je sa 3:2 bila bolja od Austrije, dok je Bjelorusija sa 3:0 svladala Ukrajinu.

Rezultati, stolnotenisači: Hrvatska - Austrija 3:2 (Gaćina - Schlager 1:3, Primorac - Chen 3:0, Tošić - Gardos 3:2, Gaćina - Chen 2:3; Primorac - Schlager 3:1); Hrvatska - Poljska 3:2 (Gaćina – Kosowski 1:3, Primorac - Wang 1:3, Tošić - Blaszczyk 3:2, Gaćina - Wang 3:2, Primorac - Kosowski 3:2).

Stolnitenisačice: Hrvatska - Bjelorusija 3:1 (Boroš - Ve. Pavlović 3:0, Bakula - Vi. Pavlović 1:3, Vaida - Privalova 3:1, Boroš - Vi. Pavlović 3:2); Hrvatska – Austrija 3:2 (Boroš – Petzner 3:0, Vaida – Liu 0:3, Bakula – Li 1:3, Boroš – Liu 3:0, Vaida – Petzner 3:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!