Zimski sportovi

Stop nasilju na sportskim terenima

Sportnet • utorak, 15.09.2009.
Stop nasilju na sportskim terenima
Foto: Davor Sajko

Igrači zagrebačkog Medveščaka odlučni su u sprječavanju nasilja i izgreda na sportskim terenima, a putem video spota i radio poruke pozivaju sve navijače da "pokažu svijetu kako se dostojanstveno navija".

Svoj glas i snažan stav u promicanju nenasilja i dostojanstvenog ponašanja na sportskim terenima i ove će sezone iskazati hokejaši zagrebačkog Medveščaka. Putem svojih promotivnih materijala, Internet stranice, klupskih aktivnosti tijekom i izvan utakmica Medvjedi će glasno reći NE nasilju i diskriminaciji na sportskim događanjima, ali i u svakodnevnom životu!

U danima prije svoje prve službene utakmice u ligi EBEL koju su 11. rujna odigrali protiv slovenskih Acroni Jesenica i u kojoj su odnijeli pobjedu rezultatom 6:5, Medveščakovci su snimili video spot i radio poruku naziva "STOP NASILJU NA SPORTSKIM TERENIMA".

Igrači Medveščaka – Alan Letang, Michael Novak, Mato Mlađenović, John Hecimovich, Nikša Trstenjak, Aaron Fox, Luka Žagar, Marko Lovrenčić, Mike Oulette, Robert Kristan - u ime svih igrača i članova kluba, pozivaju svoje igrače da "pokažu svijetu kako se dostojanstveno navija..." jer su "prostori u kojima se odvijaju utakmice i događanja u organiziciji KHL Medveščak mjesta nulte tolerancije na nasilje i diskriminaciju" te da budu istinski "ponos sportske Hrvatske!"

"Energija kojom nas je na prošloj utakmici nosila publika neopisiva je i za mene kao i sve dečke u klubu. To je jedno nezaboravno iskustvo i neopisivo smo sretni! Publika je postala naš dodatni igrač! Vjerujemo u publiku i zahvalni smo publici na povjerenju i podršci, a najveća nagrada publike bit će njihovo dostojanstveno navijanje s tribina! Želimo zajednički pokazati svijetu kako postoji sportska i dostojanstvena Hrvatska i nadam se da ćemo to dokazati na Medveščakovim utakmicama", izjavio je kapetan momčadi Alan Letang povodom početka kampanje protiv nasilja na sportskim terenima.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!