Ostali sportovi

Stolnotenisačice brončane

Sportnet • utorak, 15.09.2009.
Stolnotenisačice brončane
Foto: Davor Sajko

Hrvatske stolnotenisačice osvojile su još jednu europsku medalju. Nakon lanjske bronce iz St. Petersburga, Tamara Boroš, Cornelia Vaida i Andrea Bakula medalju brončanog sjaja uzele su i u Stuttgartu. Nakon što su u četvrtfinalu s 3:1 svladale Francusku, u polufinalu ih je dočekala Poljska. Poljska, koja je ovaj put ipak bila prejak protivnik.

Poljakinje su povele pobjedom Qian Li nad Tamarom Boroš, a nakon toga je i Jie Lu svladala Andreu Bakulu. Nakon što je s 11:1 izgubila prvi set, Bakula se odlično vratila i osvojila sljedeća dva, ali nakon toga je stala, te je Poljakinja sa dva puta po 11:7 došla do pobjede. Nadu je nakratko vratila Cornelia Vaida koja je s 3:1 pobijedila Partyku, ali nakon toga ponovna pobjeda Li Qian – nakon Tamare, Poljakinja je svladala i Bakulu i tako odvela Poljsku u finale.

"Cure su odlično odigrale i mogu reći da su nijanse odlučivale. Prezadovoljan sam i preponosan, jer smo napravili daleko više od očekivanog. Veliki dio emocija je usmjeren i prema Sandri Paović, i drago mi je da smo pokazali da smo i unatoč toj tragediji u europskom vrhu", rekao je trener stolnotenisačica Neven Cegnar.

Naši stolnotenisači su u razigravanju od 5. do 8. mjesta slavili protiv Švedske. Ivan Juzbašić je pobjedama nad Karlssonom i Axelqvistom donio dva boda, dok se za treći pobrinuo Roko Tošić svladavši Axelqvista. Jedini švedski bod ostvario je Akerstom koji je bio bolji od Gaćine.

U susretu za peto mjesto naši reprezentativci igrat će protiv Bjelorusije u utorak u 19.30 sati.

Stolnotenisačice, četvrtfinale: Hrvatska – Francuska 3:1 (Boroš – Grundisch 3:2, Bakula – Xian 2:3, Vaida – Mattenet 3:2, Boroš – Xian 3:0).

Polufinale: Poljska – Hrvatska 3:1 (Li Qian – Boroš 3:1, Jie Li – Bakula 3:2, Partyka – Vaida 1:3, Li Qian – Bakula 3:1).

Stolnotenisači, razigravanje od 5. do 8. mjesta: Hrvatska – Švedska 3:1 (Ivan Juzbašić – Karlsson 3:0, Tošić – Axelqvist 3:0, Gaćina – Akerstrom 1:3, I. Juzbašić – Axelqvist 3:2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!