Nogomet

Jacobs: ”Ovo je bio jedini način”

Tomislav Pacak • četvrtak, 17.09.2009.
Jacobs: ”Ovo je bio jedini način”
Foto: Davor Sajko

Vrlo korektan i objektivan bio je trener Anderlechta Ariel Jacobs nakon što je njegova momčad u Zagrebu ugrabila tri boda. Jacobs nije veličao izvedbu svoje momčadi, priznao je da je ona došla kao plod kombinacije sreće i izuzetne efikasnosti…

Prvo pitanje belgijskih novinara bilo je usmjereno na način na koji je Anderlecht stigao do bodova – praktički bunkerom. Cilj opravdava sredstvo, priznao je to gostujući strateg:

”Lako je objašnjavati taktiku ako je rezultat dobar; u protivnom bih bio u krivu. Efikasnost je bila na našoj strani večeras. Prošlog tjedna smo propustili pet šansi, danas smo imali praktički jednu i zabili smo – dva gola. Kada u gostima igrate protiv jake momčadi – a Dinamo je u prvom poluvremenu pokazao što je sposoban napraviti, tada nas je pritisnuo – efikasnost je jedini način za osvojiti bodove.”

Jacobs je dao priliku mladim igračima koji ga nisu razočarali: ”Nije bilo teško, to su igrači koji su budućnost Anderlechta. Dao sam im šansu, iskoristili su je, na trenutak su igrali jako dobro.”

S obzirom na nulu u Amsterdamu, kakva je sada situacija u Skupini A? ”Nisam iznenađen tim rezultatom jer Timisoara ima dobre rezultate i ne čudi da mogu odigrati neriješeno s Ajaxom. Kada znaš da dalje idu dvije momčadi, ne treba gledati previše unaprijed jer je sada još rano govoriti o favoritima za prolaz. Treba uživati u današnjoj pobjedi, iduća utakmica bit će nam još teža i važnija.”

Jacobs se na kraju zahvalio i navijačima, izjavivi da je sjajno kada se ovakva lijepa gostujuća pobjeda može proslaviti s vlastitim navijačima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!