Nogomet

Jurčić: "Plaćamo preveliku školarinu"

Tomislav Pacak • četvrtak, 17.09.2009.
Jurčić: "Plaćamo preveliku školarinu"
Foto: Davor Sajko

Pokisao je na press konferenciju stigao Krunoslav Jurčić, ne samo zbog rijetko viđenog proloma oblaka, već i zbog načina na koji je Dinamo izgubio utakmicu s Anderlechtom. One koji prate Dinamo godinama takav scenarij i nije iznenadio jer je jednostavno već toliko puta viđen...

Terenska nadmoć i posjed lopte - to je ono što je Dinamo uspio napraviti protiv Anderlechta. Međutim, Dinamo je ostao bez šansi, a na kraju i bez bodova, nakon što su Butina i živi zid imali jedan od onih trenutaka zbog kojih Dinamo nazivaju prokletim klubom. Proklet ili ne, ostao je bez bodova, pa će put do europskog proljeća biti misija kakve se ne bi posramio ni Tom Cruise.

”Izgubili smo utakmicu i to mi je dominantna misao. Plaćamo preveliku školarinu u europskim utakmicama. U jednoj tvrdoj europskoj utakmici, protiv protivnika koji se uglavnom branio, držali smo sve pod kontrolom. Nismo stvorili šanse, no mi ni tih par nismo iskoristili. Inzistirao sam u poluvremenu da držimo isti stil, da budemo strpljivi i da pletemo mrežu, pa ako zabijemo gol odlično, ako ne – dobar je i bod. Sada je teško ulaziti u velike taktičke analize; kada primiš gol s 30 metara iz prvog udarca na gol, onda je nemoguće vratiti se. Osim toga, nakon što sam sada na televiziji vidio neke situacije, moram naglasiti – oštećeni smo.”

Jurčić nije skrivao da ga je igra Anderlechta iznenadila i da je bila nešto potpuno drugačije u odnosu na ono što je gledao na snimkama: ”Teško nam je bilo pretpostaviti ovakvu formaciju Anderlechta, kada su danas igrala dva igrača koja uopće do sada nisu sudjelovala u utakmicama. Nemoguće je bilo pretpostaviti da će igrati s liberom, s pet igrača u obrani. Oni su dominantni u prvenstvu, sve što smo gledali putem snimki oni su bili momčad koja napada, koja igra napadački nogomet.”

UEFA je predstavila ”projekt” s pet sudaca na travnjaku, a Jurčić očito nije bio oduševljen njihovim sviranjem: ”Samo se bojim da ne bi završili na 22, pa da svaki igrač ima svog suca. Vjerojatno će se sve prebiti preko mojih leđa; u svojoj trenerskoj karijeri susprezao sam se od komentara suđenja, no ako pogledate utakmice u Salzburgu ili danas, onda je malo mazohistički ništa ne reći, s obzirom da karijere mojih igrača, a i moja, ovise o raspletima ovakvih utakmica. Kada pogledate sve sumnjive situacije, ne bi bilo korektno da ništa ne spomenem glede suđenja.”

Na malo šire pitanje/komentar kolege sa Z1 televizije kako je ”Dinamo igrao jako slabo”, Jurčić je imao vrlo šturi odgovor: ”Ne slažem se s porukom vašeg pitanja, pa ne mogu ni odgovarati na ostatak.”

Kada je u nastavku presice kolega iz druge redakcije postavio pitanje ”je li model iz prvog poluvremena, kada je Dinamo igrao dobro, ono što on želi”, Jurčić je već bio pričljiviji: ”Eto vidite kakva je to razlika u vašim razmišljanjima. Tako se igra europski kontrolirani nogomet. Nadam se da će moja ekipa nastaviti na tom putu, i da će u budućnosti tako igrati 90 minuta.”

Jurčić je na kraju najavio da očekuje slične utakmice do kraja skupine, jer je i Timisoara bodom u Amsterdamu pokazala da sigurnih oklada u Skupini A – nema. U tome će svoju šansu tražiti i Dinamo, iako je nakon ove nule teško biti optimističan...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!