Nogomet

"Bilo tko bi večeras stradao na Poljudu"

Bernard Jurišić • subota, 19.09.2009.
"Bilo tko bi večeras stradao na Poljudu"
Foto: Bruno Karadža

Trenerski debi Igora Štimca na klupi Zagreba nije dobro prošao. Hajduk je bez velikih problema pobijedio Zagreb u najzanimljivijoj utakmici ove subote, a "pjesnici" praktično nisu zapucali prema splitsko mreži...

Edoardo Reja potpisao je i treću pobjedu Hajduka u nizu bez primljenog pogotka. Lokomotiva, Varteks pa Zagreb, Hajduk se s 9 bodova probio do gornjeg dijela ljestvice, a prikazana igra govori da su dani krize iza "bilih".

"Tri pobjede u nizu je lijepo vidjeti. Rekao sam u najavi da Zagrebovo mjesto na ljestvici ne odgovara njihovoj stvarnoj kvaliteti. Zagreb je dobro zatvarao našu igru, nismo imali prostora, ali kad smo u drugom poluvremenu izrotirali pozicije Strinića, Skoke i Cernata bilo je bolje."

Vezane vijesti

Reja se nije plašio karizme kojom zrači novi trener Zagreba Igor Štimac. "Znam ga kao igrača i komentatora, ali nisam znao kakav je trener. Svakako da je njegov dolazak potaknuo igrače Zagreba da daju još više. Vidi se da Štimac razumije u nogomet i znao sam da će dati dodatnu vrijednost Zagrebu."

Talijan je često gestikulirao prema sucima u večerašnjoj utakmici, ljutio se na neke nekažnjene startove Zagrebovih nogometaša. "Ljutio sam se jer je bilo dosta oštrih startova na moje igrače i večeras, ali i protiv Rijeke i Varteksa koji nisu kažnjavani adekvatno od strane sudaca. FIFA i UEFA jasno propisuju da se takvi startovi s leđa kažnjavaju kartonima, jer se inače utakmica nepotrebno zaoštrava. Nije mi jasno zašto se to ne sankcionira, jer se tako štite i igrači i igra. Ne treba čekati pet takvih prekršaja ili neku ozljedu da bi se dao žuti karton, takve startove treba odmah kažnjavati."

Igor Štimac svoj trenerski debi na klupi "pjesnika" neće pamtiti po ničem dobrom. Osim loše predstave njegove momčadi i dva pogotka u mreži, ostao je bez dvojice stopera koji su napustili teren zbog ozljede.

"Potpuno zaslužena pobjeda Hajduka, bilo koji drugi protivnik bi danas stradao večeras na Poljudu. Mogu žaliti za prisilnim izmjenama, jer ostao sam bez kompletne stoperske linije za naredne utakmice."

Štimac je optimist glede nastavka sezone sa svojom momčadi, koja u osam kola ima osam poraza. "Kad krene prvi dobar rezultat, ići će to samo po sebi. Istina je da je teže kad ste u ovakvoj situaciji s mnogo golobradih mladića, manjak je samopouzdanja očit, ali na tome ćemo raditi. Vidjeli ste koliko je Hajduk napredovao u samo tri tjedna s novim trenerom, vjerujem da će tako biti i kod nas nakon određenog perioda mog rada s njima. Trebat će nam i pojačanja, vjerujem da ćemo s Lovrekom dobiti dodatnu kvalitetu."

Trener Zagreba priznaje da mu je bilo čudno biti u gostujućoj svlačionici poljudskog stadiona. "Krenuo sam prema Hajdukovoj svlačionici prije početka susreta, puno sam tu vremena proveo i teško mi se ovdje osjećati kao gost. Nije moj stil skakanje i mlataranje uz aut-liniju, nema tu velikih promjena. Pravi posao radi se na treninzima, eventualno na poluvremenu. Nisam zadovoljan s dobrim dijelom igrača zbog neobavljenih zadataka, htjeli smo se gusto braniti 60-ak minuta, a onda s nekim osvježenjima uz Hajdukovu nervozu krenuti možda i po gol. No, stigao je gol Hajduka, dogodile su se i ozljede i plan je poremećen."

Za kraj je ostavio kratak i sažet komentar viđenog od strane Hajduka. "Kad Hajduk ovako igra, za njega nema straha."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!