Ostali sportovi

Gotovo Europsko prvenstvo

Sportnet • nedjelja, 20.09.2009.
Gotovo Europsko prvenstvo

Hrvatski stolnotenisači i stolnotenisačice u nedjelju poslijepodne sletjeli su na zagrebački aerodrom, gdje su dočekani sa cvijećem i bombonjerama. Podsjetimo, djevojke su u Njemačkoj osvojile ekipnu broncu, dok su dečki na kraju zauzeli peto mjesto.

Premda su i stolnotenisači bili vrlo bizu medalje, i premda postoji žal za četvrtfinalnim porazom od Rumunja, peto mjesto je rezultat s kojim mogu i trebaju biti zadovoljni. Valjda spomenuti da je uz ekipnu, najbliže pojedinačnoj, kao i medalji i paru bio Andrej Gaćina. Gaćina je, naime, zaustavljen u osmini finala pojedinačnog turnira, dok je u kombinaciji s Ivanom Juzbašićem dogurao do četvrtfinala parova.

Za poraz od Nijemca Filusa u osmini finala Gaćina će reći: "Loše sam krenuo u meč, zapravo ne dovoljno koncentrirano. Napravili smo dobru taktiku, ali jednostavno je nisam provodio. Vjerojatno od umora nisam mogao držati koncentraciju na visokom nivou, te sam u drugom setu propustio vodstvo od 6:1. Da sam izjednačio na 3:3 ili dobio jedan od prva tri seta, mislim da bih pobijedio, 0:3 je ipak bilo teško za preokrenuti. Šteta, svjestan sam da mi je ovo bila prilika za osvojiti medalju, budući da bih u četvrtfinalu igrao s Kuzminom koji mi odgovara i kojega sam zadnji put relativno lagano pobjedio. Nisam se ni u snu nadao da ću biti ovako blizu medalji u svim disciplinama, ali nadam se da će mi se u budućnosti pružiti još koja prilika", zaključio je Gaćina.

Inače, u nedjelju je u Stuttgartu završeno Europsko prvenstvo, a naslovima prvaka okitili su se Danac Michale Maze koji je u finalu svladao Schlagera, u konkurenciji stolnotenisačica slavila je Wu Jiaduo koja je pobijedila Ukrajinki Pesotsku, dok je u konkureniciji parova zlato otišlo u ruke Rumunjki Samare i Dodean, koje su u finalu pobijedile Stefanovu i Tan.

Rezultati, stolnotenisačice, finale: Wu Jiaduo - Pesotska 4:0.
Parovi, finale: Samara, Dodean – Stefanova, Tan 4:0.
Stolnotenisači, finale: Maze – Schlager 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!