Vodeni sportovi

Vaterpolisti u četvrtfinalu

Maja Giljanović • utorak, 22.09.2009.
Vaterpolisti u četvrtfinalu
Foto: Davor Sajko

Hrvatska je reprezentacija na Europskom U-20 prvenstvu na Kreti izborila četvrtfinale. Igrači izbornika Ivana Asića nakon Rumunjske u prvom i Francuske u drugom kolu u posljednjem trećem kolu skupine A ubilježili pobjedu u protiv Nizozemske.

Mlada hrvatska reprezentacija utakmice je u skupini A na Europskom prvenstvu igrača do 20 godina u Grčkoj pobijedila i Rumunjsku i Francusku i Nizozemsku, zaslužila jedan dan odmora i u četvrtfinalu čeka rasplet mečeva osmine finala.

Odabranici Ivana Asića u prvom su kolu protiv Rumunja slavili 15:4. Priliku je protiv nedoraslog protivnika izbornik dao svoj 12-orici igrača koje je imao na raspolaganju - Živković je, naime, zbog temperature ostao u hotelu - a najbolji igrač utakmice bio je Sukno koji je sam dao gotovo dvostruko više golova nego svi Rumunji zajedno (sedam golova Dubrovčana).

Rumunji su pukli odmah u prvoj četvrtini (5:1), poluvrijeme je završilo 6:1, a u strijelce su se upisali Babić (3), Perić (2), Šutalo (1) i Ćuk (1).

U drugom kolu nam ni Francuzi nisu dugo parirali (14:6). Nakon prve smo četvrtine vodili 3:0, na poluvrijeme otišli s četiri gola razlike (6:2), a u preostale su dvije četvrtine dali još osam golova. U pobjedi 14:6 sudjelovala su sva 13-orica, a u strijelce su se upisali Martinić (4), Vuleta (3), Sukno (2), Krapić (2), Ćuk (2) i Babić (1).

O prvaku skupine odlučila je utakmica 3. kola protiv Nizozemske. Nakon samo 1:1 u prvoj četvrtini naši su igrači na poluvrijeme otišli s četiri gola prednosti (5:1 u drugoj četvrtini), a u sljedećih su 16 minuta Oranjeu ubacili još devet golova (ukupno 15:6). Prvo ime utakmice ponovno je bio Sukno (četiri gola), Martinić je dao tri, Perić i Krapić dva te Vegar, Šutalo, Ćuk i Vuleta jedan. U Grčkoj su i Selem, Banovac i Nižić.

Sutra je našima dok su ostali zabavljeni osminom finala u Chaniji dan odmora, a u četvrtak nam je četvrtfinalni protivnik 99 % Mađarska.

Chania, EP U-20:

Hrvatska - Nizozemska, 3. kolo: 15:6 (1:1, 5:1, 6:2, 3:2)

Hrvatska - Francuska, 2. kolo: 14:6 (3:0, 3:2, 3:1, 5:3)

Hrvatska - Rumunjska, 1. kolo: 15:4 (5:1, 1:0, 3:1, 6:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!