Nogomet

Cibalia osramoćena u Labinu

Branimir Korać • utorak, 22.09.2009.
Cibalia osramoćena u Labinu
Foto: Sandro Donda

Prva četiri susreta šesnaestine finala Kupa igrana su danas, a pravu senzaciju priredio je labinski Rudar. Labinjani ne samo da su eliminirali drugoplasiranu momčad Prve HNL Cibaliju, nego su je i propisno osramotili zabivši joj čak pet pogodaka...

Navijači Cibalije zasigurno nisu očekivali ovakve vijesti iz Labina. Dok u Prvoj HNL guraju sjajno i drže visoko drugo mjesto, u Kupu su se njihovi igrači pošteno osramotili. Gostovali su kod prosječnog trećeligaša Rudara u Labinu i izgubili s posve neočekivanih 5:2.

Junaci pobjede Rudara bili su Lepinjica s tri gola i Stepčić s dva dok je oba pogotka za Cibaliju postigao Pavličić. Domaćin je već na poluvremenu imao 3:1, Vinkovčani su smanjili u 58. minuti da bi u zadnjih deset minuta ušli sa zaostatkom 5:2. Treba spomenuti kako su gosti susret završili s igračem manje zbog isključenja Barabana u 84. minuti.

Zagreb je upisao prvu službenu pobjedu u novoj sezoni. I oni su igrali kod trećeligaša i imali problema, a u završnici susreta mogli su i do poravnanja, no pogotku se ispriječila vratnica. Orijent je vodio od 27. minute pogotkom Đurića, no u drugom dijelu u svega tri minute Piškor postiže dva pogotka i Zagreb radi preokret.

U prvoligaškom dvoboju Istra 1961 je u Zagrebu s minimalnih 1:0 svladali Croatiju Sesvete. U slaboj utakmici jedini pogodak za goste postigao je Barišić u 64. minuti susreta.

Nesuđeni prvoligaš Slavonac iz Starih Perkovaca doživio je debakl na svom travnjaku u susretu s Pomorcem. Gosti iz Kostrene lako su slavili 5:1 s tri pogotka Weitzera te po jednim Prijića i Petrovića. Jedini pogodak za Slavonac postigao je Jelčić.

Dosta se mučio zaprešićki Inter na gostovanju u Suhopolju. Zaprešićani su na odmor otišli s vodstvom 2:0, no Suhopolje je u nastavku susreta postiglo dva pogotka i izvodili su se jedanaesterci. Tamo su mirniji bili gosti i s 9:8 prošli dalje.

Kup, šesnaestina finala:
Rudar - Cibalia 5:2
Orijent - Zagreb 1:2
Croatia Sesvete - Istra 1961 0:1
Slavonac CO - Pomorac 1:5
Suhopolje - Inter 8:9 (2:2)

Hrvatski kup

1/16 finala

Orijent1:2Zagreb
Rudar Labin5:2Cibalia
Suhopolje8:9 **Inter-Zaprešić
Slavonac1:5Pomorac
Sesvete0:1Istra 1961
Karlovac 19193:0HAŠK
Moslavina2:0Konavljanin
Jaska Vinogradar4:1 *Međimurje
Nehaj0:1 *Segesta
Graničar Županja1:3Osijek
Plitvica0:4Dinamo
Marsonia 19090:2Rijeka
Lipik3:5Hajduk
Velebit0:2Varaždin
Split0:2Slaven Belupo
Belišće0:3Šibenik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!