Nogomet

Užurbane pripreme za dolazak Dinama

Ivana Strahija • utorak, 22.09.2009.
Užurbane pripreme za dolazak Dinama
Foto: Ivana Strahija

U srijedu se u Gojancu igra šesnaestina finala Kupa, a u goste Plitvici dolazi Dinamo. Igrači bjesomučno treniraju, a Uprava kluba užurbano priprema sve za najveći nogometni događaj u Gojancu ikad.

Do dvije i pol tisuće ljudi očekuju su u srijedu u Gojancu, bit će tu ljubitelja nogometa, visokih županijskih i nogometnih dužnosnika, željnih prisustvovati najvećem nogometnom događaju u Gojancu od osnutka NK Plitvice. Postavljena je tribina za 500-tinjak uvaženih gostiju i novinare, a s tri strane igrališta uređene su stajaće tribine: "Zbilja smo se potrudili da nitko od onih koji dođu uživati u nogometu ne bude morao gledati preko tuđeg ramena", kaže predsjednik NK Plitvice Josip Horvat.

Dok na travnjaku i oko njega traju radovi, i momčad se užurbano sprema. Inače stanovnik 4. HNL Sjever Skupina A, Plitvica je ipak uvjerena da se može dostojanstveno suprotstaviti mnogo jačem protivniku.

Mladoj će ekipi Drage Posavca utakmica protiv zagrebačkog Dinama biti najveća sportska nagrada: "Već se skoro mjesec dana pripremamo i treniramo četiri puta na tjedan. Nikada nismo igrali s toliko jakim i kvalitetnim protivnikom kao što je Dinamo, to je za nas velika čast i motiv više da se pokažemo u što boljem svijetlu", objašnjava Posavec.

Svi su dakako svjesni da bi rezultat pozitivan po Plitvicu bio jednak znanstvenoj fantastici, no to nije razlog da se bijelom zastavom počne mahati i prije početka utakmice: "Obećajem da pristupom i zalaganjem nećemo razočarati. Igrali smo s većim i boljim klubovima od naše male sredine i mislim da imamo što ponuditi gledateljima", kaže Posavec.

Dolazak Dinama ostvarenje je jednog od ciljeva koje su Gojančani postavili pred prvenstvo. Sve su karte stavili na pobjedu protiv Krke iz Lozovca u pertkolu, odigrali jako dobro na neugodom gostovanju i sad mogu uživati u igranju nogometa protiv najbolje hrvatske momčadi.

Interesantno je spomenuti da je grb NK Plitvice skoro pa preslika grba Dinama, što predsjednik Horvat objašnjava: "Klub je osnovan 1973. godine, svi su tada navijali za Dinamo, pa valjda su tako i dobili inspiraciju. Inače je ispod slova P u grbu bila ucrtana i rijeka Plitvica, no ona je prestala teći u ovom dijelu, pa su valovi nestali s grba. Planiramo redizajnirati grb, malo ga osuvremeniti."

Susret u Gojancu na novom igralištu započinje u 15,30 sati.

Hrvatski kup

1/16 finala

Orijent1:2Zagreb
Rudar Labin5:2Cibalia
Suhopolje8:9 **Inter-Zaprešić
Slavonac1:5Pomorac
Sesvete0:1Istra 1961
Karlovac 19193:0HAŠK
Moslavina2:0Konavljanin
Jaska Vinogradar4:1 *Međimurje
Nehaj0:1 *Segesta
Graničar Županja1:3Osijek
Plitvica0:4Dinamo
Marsonia 19090:2Rijeka
Lipik3:5Hajduk
Velebit0:2Varaždin
Split0:2Slaven Belupo
Belišće0:3Šibenik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!