Vodeni sportovi

Hrvatska u polufinalu EP-a

Maja Giljanović • četvrtak, 24.09.2009.
Hrvatska u polufinalu EP-a
Foto: Davor Sajko

Mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija u četvrtfinalu je Europskog prvenstva na Kreti četiri četvrtine sustizala prednost protivnika, ali Mađarsku je slomila u finišu utakmice, pobijedila i izborila polufinale...

HRVATSKA - Mađarska 10:9 (3:4, 2:3, 2:1, 3:1)

Chania

Europsko prvenstvo U-20

Četvrtfinale

HRVATSKA: Nižić, Babić, Ćuk, Krapić, Martinić (2), Živković, Vegar, Vuleta (2), Sukno (3), Perić (2), Banovac (1), Šutalo, Selem

Mađarska: Valincs, Bundschuh, Mezei, Radocz (1), Korenyi, Batori (2), Petrovai (1), Torok (4), Erdelyi (1), Kovacz, Takacs, Szöke, Nebald

Igrač više: Hrvatska 4/8, Mađarska 3/6

Hrvatski vaterpolo reprezentativci u neizvjesnom su četvrtfinalu Europskog prvenstva igrača do 20 godina u posljednjoj četvrtini dostigli i golom Ivana Perića minutu i pol prije kraja utakmice prestigli mađarsko vodstvo i izborili polufinale.

Naši su igrači nakon što su izravno prvim mjestom u Skupini A prošli u četvrtfinale (ispred Nizozemske, Francuske i Rumunjske) u četvrtfinalu naletjeli na jedne od najvećih favorita EP-a. Mađarska je, naime, kiksala u drugom kolu u skupini i u Grupi C osvojila tek drugo mjesto iza Talijana (Azzurri su ih pobijedili 11:7).

Mađari su golovima bogatu prvu četvrtinu odnijeli rezultatom 4:3, a nakon što su bolji bili i u drugih osam minuta na poluvrijeme su otišli s vodstvom od dva gola razlike (7:5).

Naši u trećoj četvrtini stišću i smanjuju na 8:7, a u posljednjoj četvrtini uspijeva im preokret i rezultatom 10:9 prolaze u borbu za medalje.

Najbolji od 13-orice izbornika Ivana Asića i treću je utakmicu od četiri odigrane - Rumunjsku smo dobili 15:4, Francusku 14:6 i Nizozemsku 15:6 - Sandro Sukno. Dubrovčan je postigao tri gola, dva su u gol Valincsa pospremili Perić, Vuleta i Martinić, a u strijelce su upisao i Banovac.

Sutra je dan odmora, a 26. u polufinalu naši igraju protiv Srbije koja je pobijedila Grčku (3:1). Drugi polufinalni par čine Italija i Crna Gora: Talijani su izbacili Nizozemsku (15:4), a Crnogorci Španjolsku (9:7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!