Ostali sportovi

Poljakinje uvjerljivo bolje

Matej Milanović • subota, 26.09.2009.
Poljakinje uvjerljivo bolje
Foto: EPA

Hrvatska je doživjela i drugi poraz na ženskom Europskom prvenstvu u odbojci. Bolja je bila Poljska s uvjerljivih 3:0 u setovima. Igra naše reprezentacije bila je dobra tek na mahove i nije bila puno bolja od one s Nizozemskom. Sljedeća je utakmica ona odlučujuća protiv Španjolske i Hrvatska će protiv njih morati odigrati najbolju utakmicu na turniru...

Igra hrvatskih reprezentativki na debiju protiv Nizozemske nije bila dobra. Zato je utakmica drugog kola s domaćom Poljskom bila odlična prilika za podizanje kvalitete igre pred odlučujući dvoboj sa Španjolskom.

Dobro su krenule Hrvatice i vodile u ranoj fazi prvog seta. No, kao i u svim setovima protiv Nizozemske dogodila se crna rupa i pet uzastopnih poena Poljakinja za 13:8. Ostatak prvog seta bio je rutina za iskusni domaći sastav koji je pred kraj seta otišao i na 23:14. Hrvatska je do kraja dionice ipak uspjela sakupiti 18 poena, ali ne i zaprijetiti domaćoj ekipi.

Drugi set krenuo je katastrofalno za našu reprezentaciju koja je od prvih osam poena osvojila tek jedan. Uspjele su serijom doći do zaostatka od 7:5 i zatim do 8:7. Međutim, uslijedila je nova crna rupa i Poljakinje su pobjegle na 17:7. Do kraja seta nije bilo promjena i Poljakinje su lako došle do dvostruke prednosti u setovima.

U te prve dvije dionice posebno je loš bio prijem servisa koji nam je automatski stvarao velike probleme u organiziranju napada. Treći set otvoren je hrvatskim poenom, ali je Poljska ubrzo pobjegla na 6:1. Hrvatska je odigrala nekoliko odličnih poena i vratila se u set izjednačivši nekoliko puta, ali ne uspjevši prijeći u vodstvo.

Nakon toga nova crna rupa, koja se dogodila u svih šest dosad odigranih setova, i serija Poljske od 10:1 kojom je susret i završen. Hrvatska je danas odigrala nekoliko dobrih poena i u nekim trenucima uspijevale su naše reprezentativke biti ravnopravne Poljskoj. No, u konačnici je Poljska slavila s uvjerljivih 3:0 bez da su pritom pokazale neku posebno dobru igru.

Ovu istu Poljsku je Španjolska namučila i skoro porazila, a Hrvatska je Poljakinje malo više zabrinula tek u trećem setu. Organizacija napada je često bila predvidljiva i nedovoljno dobra, a posebno je loš bio prijem servisa i tu je jako puno problema imala Marina Miletić, libero naše reprezentacije.

Hrvatskoj ne ostaje drugo nego izvući ono dobroga što je pokazano u ova prva dva susreta i smanjiti na minimum greške kojih je protiv Poljske i Nizozemske bilo napretek. To je jedini način da se protiv Španjolske odigra dobar susret i da se pobjedom izbori nastup u drugom krugu što je osnovni cilj naše reprezentacije na kontinentalnoj smotri u Poljskoj.

Europsko prvenstvo, Lodz, Skupina A, Drugo kolo:
Hrvatska - Poljska 0:3 (18:25, 11:25, 16:25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!