Nogomet

Eduardo asistirao u pobjedi

Matej Milanović • utorak, 29.09.2009.
Eduardo asistirao u pobjedi
Foto: EPA

Arsenal je potpuno dominirao protiv Olympiacosa i slavio s 2:0. Za prvi gol je asistirao Eduardo koji je ušao s klupe. U drugoj utakmici skupine AZ i Standard podijelili su bodove, nakon što je Traore zabio u 91. minuti za izjednačenje belgijske momčadi...

Arsenal - Olympiacos 2:0
(Van Persie 78', Aršavin 86')

Arsenal je protiv grčkog Olympiacosa dominirao i imao nekolicinu izvrsnih prilika. No, malo zahvaljujući nepreciznosti engleskog sastava, malo zahvaljujući dobrim obranama Antonisa Nikopolidisa rezultat je dugo ostao na 0:0.

U 66. minuti ušao je u igru Eduardo i 12 minuta prije isteka utakmice asistirao za prvi na utakmici. Hrvatski je reprezentativac primio loptu unutar šesnaesterca, i zatim lijepo dodao Robinu Van Persieju kojem je ostalo samo pogurati loptu u mrežu za zasluženo vodstvo Arsenala.

U 86. minuti nakon sjajne timske akcije lopta je došla do Andreja Aršavina koji je bio sam pred Nikopolidisom i petom zabio gol. Međutim Rus je bio u zaleđu i gol je trebao biti poništen. Ovom pobjedom Arsenal je ostao sam na vrhu i može mirnije pristupiti ostatku utakmica u skupini.

AZ Alkmaar - Standard Liege 1:1
(El Hamdaoui 48'/Traore 90'+1')

AZ i Standard izgubili su u prvom kolu te su danas u međusobnom susretu tražili prve bodove. Bilo je prilika s obje strane, no prvo poluvrijeme ostalo je bez golova. nakon samo tri minute nastavka Brett Holman uposlio je Mounira El Hamdaouija koji je odlično reagirao i zabio za vodstvo Nizozemaca.

Domaćini su bili uvjereni da su došli do pobjede, no u 91. minuti Moussa Traore zatresao je domaću mrežu i poklonio bod Standardu. AZ je tako nakon prva dva kola u kojima su računali na barem tri do četiri boda osvojio samo jednog, dok Standard s istim brojem bodova može biti itekako zadovoljan te će na domaćem terenu protiv Nizozemaca i Olympiacosa tražiti osminu finala.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Arsenal2:0Olympiakos
AZ Alkmaar1:1Standard Liège
1Arsenal 612:5+713
2Olympiakos 64:5-110
3Standard Liège 67:9-25
4AZ Alkmaar 64:8-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!