Nogomet

Sevilla razbila Rangerse

Matej Milanović • utorak, 29.09.2009.
Sevilla razbila Rangerse
Foto: EPA

Rangersi su protiv Seville izdržali jedno poluvrijeme, a nakon toga su se potpuno raspali i gosti su slavili s visokih 4:1. Stuttgart pak nije uspio pobijediti u Rumunjskoj kod Uniree Urziceni usprkos potpunoj dominaciji tijekom cijele utakmice...

Unirea Urziceni - Stuttgart 1:1
(Varga 48'/Tasci 5')

Rumunji koji ove godine debitiraju u Ligi prvaka, nadali su se dobrom rezultatu pred svojom publikom nakon poraza u Španjolskoj, no već nakon pet minuta gostujući Serdar Tasci ostao je sam u šesnaestercu domaćih i doveo Stuttgart u vodstvo.

Nijemci su dominirali cijelim prvim poluvremenom, ali je početkom nastavka Serban Dacian Varga iskoristio prostor kojeg su mu ostavili gosti, namjestio loptu i postigao gol za prvi bod Uniree Urziceni u Ligi prvaka. Do kraja su gosti nastavili svoju dominaciju, no nisu uspjeli svladati domaćeg vratara.

Glasgow Rangers - Sevilla 1:4
(Novo 88'/Konko 50', Adriano 64', Luis Fabiano 72', Kanoute 74')

Škoti su nakon osvojenog poena u Stuttgartu došli doma po nove bodove protiv Seville i do drugog poluvremena im je to polazilo za rukom. Međutim u nastavku su se Rangeri raspali. Prvo je Konko u 50. glavom doveo u vodstvo goste, a petnaestak minuta kasnije nakon novog ubacivanja loptu je u mrežu ubacio Adriano.

Domaći su nakon ta dva gola potpuno potonuli. Frederic Kanoute je u 72. minuti iskoristio pogrešku škotske obrane, ubacio u kazneni prostor i Luis Fabiano je glavom postigao treći gol na utakmici. Dvije minute kasnije na listu strijelaca upisao se i Kanoute nakon što mu je Luis Fabiano asistirao.

Rangersi su do kraja utakmice ipak došli do gola, u 88. minuti kada je Andresa Palopa svladao Nacho Novo. Španjolci su nakon prva dva gola potvrdili ulogu favorita skupine, dok će se Rangersi za prolaz u osminu finala boriti s ostala dva sastava.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Unirea Urziceni1:1Stuttgart
FC Rangers1:4Sevilla
1Sevilla 611:4+713
2Stuttgart 69:7+29
3Unirea Urziceni 68:808
4FC Rangers 64:13-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!