Nogomet

"Ljepši je samo gol poslije"

Borna Rupnik • petak, 02.10.2009.
"Ljepši je samo gol poslije"
Foto: EPA

Nikica Jelavić samo je nekoliko sati nakon poziva Slavena Bilića u hrvatsku nogometnu reprezentaciju opet postigao pogodak. U Škotskoj je već u četvrtoj minuti uskratio Celticu pobjedu...

U produktivnu večer hrvatskih nogometaša u Europskoj ligi uklopio se i Nikica Jelavić, novopečeni reprezentativni napadač. Bilićev je poziv na njegovu adresu poslan nakon još jedne ozljede Eduarda da Silve, a pred kockastima su prijateljska utakmica s Katarom te odlučujući kvalifikacijski dvoboj u Kazahstanu.

Razumljivo, Jelavić nije skrivao zadovoljstvo zbog Bilićevog poziva. "To su za mene prekrasne vijesti", rekao je poslije susreta s Celticom, koji je završio rezultatom 1:1. Njegov je pogodak iz četvrte minute anulirao McDonald u 21. minuti.

"Jedino ljepše od poziva je to što sam odmah poslije zabio gol Celticu", rekao je Nikica Jelavić.

Jednako raspoložen bio je i njegov trener, Peter Pacult. "Vrlo sam sretan i rezultatom i našom igrom. Borili smo se do kraja. Škotske momčadi uvijek igraju punom snagom svih 90 minuta. Nama to predstavlja teškoću jer se u Austriji ne susrećemo s takvim protivnicima", rekao je poslije utakmice.

Trener Celtica, Tony Mowbray, žali za time što su gosti rano poveli. "To nas je dovelo u velike nevolje jer smo znali da će ostatak utakmice igrati na protunapade", izjavio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!