Nogomet

Araz teško kaznio Kolubaru

Matej Milanović • petak, 02.10.2009.
Araz teško kaznio Kolubaru
Foto: Davor Sajko

Araz je uvjerljivim rezultatom porazio Kolubaru i došao do druge pobjede na turniru skupine 5 prvog kruga Lige prvaka u futsalu. Azerbajdžanci su slavili s 4:0, no Kolubara je pružila dobar otpor i nije zaslužila tako težak poraz, kojeg bi vjerojatno i izbjegli da pred kraj susreta nisu izvukli vratara pokušavajući doći do pogotka...

Kolubara Lazarevac - Araz Naxcivan 0:4 (0:0)

Kolubara: Rakičević, Šošo, Perišić, Živić, Pantelić, Tomin, Ranković, Lazić, Borojević, Ranisavić, Ranisavljević, Đurašović

Araz: Tverjankin, Sergio Lucas, Kapkov, Farzalijev 1, Tiago Rodrigues Paz 1, Nilson Santos, Mammadkarimov, Felipe Santos, Borisov 2, Gambarov, Saljanskij, Čujkov

Suci: Cardoso (Portugal), Daragan (Ukrajina)

Prvi susret dana u skupini 5 prvog kruga Lige prvaka u futsalu odigrali su srpska Kolubara i Araz iz Azerbajdžana. Srbima je bila potrebna pobjeda kako bi zadržali šanse u prolaz kruga, dok je Araz s druge strane bio veliki favorit u današnjem susretu. Iznenađujuće je kod Kolubare na vratima startao Vladimir Ranisavić, a ne Zoran Rakičević koji je protiv Potpićana odlično branio.

U prvim minutama susreta bilo je nekoliko prilika s obje strane, ali su vratari, Andrej Tverjankin kod Araza i Ranisavić kod Kolubare dobro reagirali. U ostatku poluvremena nijedna momčad nije uspjela preuzeti igru u svoje ruke i nije bilo puno prilika sve do posljednjih minuta u kojima je Araz nasrnuo u napad i čak četiri puta mogao zabiti gol. No, niti jedna od tih lopti nije ušla što je omogućilo Kolubari da se na poluvremenu pokuša sabrati i organizirati za nastavak.

Odmah početkom drugog dijela Tiago Rodrigues Paz se našao u izvrsnoj prilici nakon što mu je Sergio Lucas odlično postavio loptu na svega šest metara od gola, no na vrijeme je izašao Ranisavić, koji je tom prilikom zaradio i laganu ozljedu. Ipak, to ga nije spriječilo da u idućih nekoliko minuta zaustavi dvije izgledne prilike Paula Sergija.

Pogodak je napokon stigao u 17. minuti kada su u kontri kapetan Rizvan Farzalijev i Vitalij Borisov školski izradili protivničku obranu i Borisov je doveo Araz u vodstvo.

Nakon dvije neiskorištene meč-lopte od strane Araza, Aleksandar Tomin ostao jd sam pred Tverjankinom, no nije se dovoljno brzo snašao i prilika za izjednačenje je propala.

Kolubara je nastavila tražiti izjednačujući pogodak, no u 34. minuti Tverjankin je u kontri uposlio Borisova koji je još jedanput pogodio za 2:0 i gotovo sigurnu kvalifikaciju u idući krug natjecanja. Kolubara je nakon toga krenula igrati bez golmana i do kraja su još stigli pogoci Farzalijeva i Rodrigues Paza.

Araz nije dominirao koliko se očekivalo, ali je prije svega zahvaljujući Borisovu iskoristio dvije prilike kojima su stavili rezultat na sigurno i nakon kojih se Kolubara potpuno otvorila i psihički pala što im je omogućilo konačnu golijadu. Srbi s druge strane imaju za čime žaliti na ovom turniru. Imali su prilike i protiv Potpićana i protiv Araza, no nisu ih iskoristili i vjerojatno su ispali već nakon dva kola. Jedina im je preostala nada da Omonia iznenadi Potpićan u večernjoj utakmici.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!