Nogomet

"Vjerujem da ćemo se izvući"

Matej Milanović • petak, 02.10.2009.
"Vjerujem da ćemo se izvući"

Veliko razočaranje vlada u redovima Potpićana nakon propuštene velike prilike protiv ciparske Omonije. To je bilo vidljivo na treneru momčadi, Zoranu Perušku, koji je međutim rekao i da smatra da mogu parirati Arazu i osvojiti s njima barem bod koji bi ih odveo dalje. Ciprani su pak prezadovoljni ostvarenim iako se nadaju da neće stati tu, nego da će pobijediti i Kolubaru i produžiti nadu u drugo mjesto...

Trener Potpićana Zoran Peruško bio je žestoko razočaran ishodom utakmice sa Omonijom u kojoj su do dvije minute prije kraja vodili i u kojoj bi im pobjeda značila plasman u idući krug: "Dobro smo ušli u utakmicu i na taj način poveli. No, prerano smo bili pod pritiskom zbog petog prekršaja. To je usmjerilo prvo poluvrijeme i bilo je jako teško igrati. Oni su u tim trenucima bili bolji i to je dovelo do njihova vodstva. Bili smo nervozni u prvom dijelu, ali smo zbili glave u svlačionici jer smo znali da to možemo preokrenuti. To smo i pokazali, ali nam je nakon toga isključen Novoselac. Branili smo se skoro minutu i pol, ali više od toga nije išlo."

Peruško je ipak priznao da je konačni rezultat pošten i rekao je da će u nedjelju pripremiti plan za Araz, kada budu znali što točno moraju ostvariti da bi prošli: "Mislim da je rezultat pošten. Vjerujem da ćemo se znati izvući iz ove situacije, ali puno ćemo znati nakon prve utakmice u nedjelju i ona će nam usmjeriti ne samo ambicije već i način na koji ćemo se postaviti s Arazom. Mislim da im možemo parirati i ostvariti ono što nam je potrebno za prolaz."

Ciparski trener, Karekin Constania, s druge je strane svjestan da su napravili veliku stvar osvojivši bod protiv Potpićana, ali isto tako zna da im preostaje još jedna utakmica kojom bi mogli ispisati povijest ciparskog futsala: "Još ništa nije gotovo. Moramo odigrati još jednu važnu utakmicu. Za danas smo se dobro pripremili. Znali smo da će biti teško i da imaju bolji UEFA renking od nas. Imaju i bolje igrače od naših. Mi smo im pokušali parirati tako što smo zatvorili linije i otežali dolazak do našeg gola, a u napadu smo kao i jučer pokušali iskoristiti što više prilika."

Constania se složio s Peruškom da je rezultat pošten i dodao da je posebno zadovoljan igrom jer smatra da će im takva igra u domaćem prvenstvu donijeti novi naslov: "Mislim da je rezultat pošten za obje momčadi, iako smatram da smo i mi i oni mogli slaviti. Ono što me najviše čini sretnim je što ćemo sigurno biti prvaci Cipra ako ovako igramo."

Jedan od njegovih igrača je pak dao komentar na protivnike s kojima su se do sada susreli te na utakmicu koja ih u nedjelju očekuje s Kolubarom: "Obje utakmice do sada bile su jako teške. Araz je tehnički puno bolja momčad, a hrvatski je sastav puno snažniji s fizičke strane. Što se utakmice sa Srbima tiče, svakako neće biti lako, ali mi ćemo se spremiti što bolje možemo i dati sve od sebe."

U nedjelju će prvi na teren Omonia i Kolubara. Ako Omonia ne pobijedi Potpićan će biti već kvalificiran. U suprotnom slučaju hrvatskom će prvaku biti potreban bod s Arazom za elitnu fazu Lige prvaka. Ako pak Omonia pobjedi, a Potpićan izgubi ključna će biti gol-razlika, za sada Potpićan ima +1, a Ciprani -3.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!