Nogomet

Potpićan se još mora mučiti

Matej Milanović • petak, 02.10.2009.
Potpićan se još mora mučiti
Foto: Davor Sajko

Potpićanu je trebala bilo kakva pobjeda protiv ciparske Omonije da bi osigurali nastup u elitnom krugu, no iako su dobrim dijelom prvog poluvremena dominirali, u konačnici su morali biti sretni s bodom i konačnih 3:3. Sada još moraju strahovati za plasman u drugi krug...

Potpićan 98 - Omonia Nikozija 3:3 (1:2)

Potpićan 98: Funčić, Lalić, D. Novoselac, K. Drndić, Tomljanović, P. Drndić, Bojkić, Radusin 1, Kosir, Hoxha 2. Trener: Peruško

Omonia: Muller, Aleksejevs 1, Demetriades, Omirou, Zukovs, Vanejev, Kozhevin, Manoli 1, Procopiou, Dacko 1, Topalo, Odysseos. Trener: Constania

Udarci s 10 metara: Potpićan -, Omonia 1/2

Suci: Blazquez Sierra (Španjolska), Leladze (Latvija)

Potpićan je dominirao početkom utakmice i praktički se igralo samo u polovici Omonije, ali treba napomenuti da je već nakon četiri minute hrvatski sastav imao četiri akumulirana prekršaja što je uvelike utjecalo na ostatak utakmice. Dominacija hrvatskog prvaka je napokon rezultirala golom na isteku sedme minute kada je Dalibor Radusin izvan golmanskog prostora pucao u kut, gdje do tada solidni Odysseas Odysseos nije stigao.

Potpićan je nastavio igrati bolje od Ciprana, no u 18. minuti napravili su šesti akumulirani prekršaj i to je značilo penal s deset metara kojeg je na sreću domaćih Igors Dacko poslao pored gola. Činilo se da je opasnost prošla, ali je velik propust obrane Potpićana omogućio Andrejsu Aleksejevsu da iz dobre pozicije izjednači.

Hrvatski je prvak tada mentalno potpuno pao i gosti su odmah potom imali novu priliku s deset metara, zbog novog prekršaja. Pucao je ponovno Dacko koji drugi put nije promašio i pomalo nevjerojatno Ciprani su preokrenuli rezultat nakon što su izgledali dotučeni. Omonia je tako umjesto sa zaostatkom na odmor otišla s prednošću i sa saznanjem da bi isti rezultat na kraju susreta značio realnu šansu za elitni krug natjecanja.

U nastavak je Potpićan ušao nervozno i nakon minute i pol Omonia je mogla otići na 3:1, a zasluge da se to nije dogodilo idu vrhunskoj reakciji vratara Roberta Funčića. Potpićan je nakon toga ozbiljnije shvatio cjelokupnu situaciju i zagrizao u napadu. U sljedećih nekoliko minuta prvo je Lalić pogodio vratnicu, pa su si Ciprani skoro zabili autogol, da bi u 26. minuti u polukontri Patrik Drndić asistirao Hoxhi za izjednačenje.

Ključni trenutak susreta dogodio se u 32. minuti. Aleksandrs Zukovs ukrao je loptu Potpićanu na sredini terena pomalo sumnjivim startom. Suci nisu zaustavili igru, Zukovs si je u kontri stvorio priliku, ali je pucao direktno u Funčića. Odmah je krenuo kontranapad Potpićana i novi gol Hoxhe za 3:2.

Potpićan je nakon toga imao nekoliko šansi za četvrti gol, no on nije stigao i uslijedila je kazna. Tri minute prije kraja gosti su izvukli golmana, a u 37. minuti je i isključen Dražen Novoselac zbog drugog žutog kartona. Minutu kasnije je upravo zamjena ciparskog vratara, Alesandr Topalo, pucao na prazan gol, no ispriječio se strijelac prvog pogotka Novoselac i spriječio gol. Međutim, u nastavku akcije su igrači Potpićana opet izvisili i Manolis Manoli je iz teške pozicije svladao Funčića za konačnih 3:3.

To znači da Omonia sasvim neočekivano još ima šansu za plasman u elitnu rundu. Za to im je potrebna pobjeda s Kolubarom, poraz Potpićana i pritom moraju imati i bolju gol-razliku od Hrvata. Potpićan je pak imao sve u svojim rukama. Trebala im je samo pobjeda protiv slabijeg protivnika za sigurnost, no nisu znali iskoristiti razdoblje u kojem su dominirali i to im se u konačnicu obilo o glavu. U zadnjem kolu, u nedjelju, moraju izvući bod protiv Araza, ili se nadati da Omonia ako i pobijedi neće imati bolju gol-razliku od njih.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!