Rukomet

U novi pohod na Ligu prvaka

Ivor Krapac, Ivana Strahija • subota, 03.10.2009.
U novi pohod na Ligu prvaka
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je prošle sezone Kiel okončao pohod Croatia osiguranja na polufinale Lige prvaka, trener Senjanin Maglajlija bio je razočaran, no uvjeren da će ove sezone u Ligi prvaka napraviti više.

Tada je doduše, koliko se sjećamo, Maglajlija vjerovao da će momčad Croatia osiguranja ostati na okupu te da će se još i pojačati, no to se, zbog svima znanih razloga, nije dogodilo. Uvelike će zagrebačkom rukometnom divu nedostajati neponovljivi Igor Vori, a svakako i mladi Domagoj Duvnjak.

Što se Vorijeve pozicije tiče, ti su zasad amnestirani Loke te Lubej, dok će svestranog Duvnjaka mijenjati Valčić i Gojun. Dobra je vijest i ta da su Balić i Džomba u punoj formi, a ta dva zvjezdana rukometaša samom svojom pojavom na parketu izazivaju respekt. No, iako je momčad već odigrala zavidan broj utakmica, pa i s jakim protivnicima, dobro je da su prva dva kola Lige prvaka Zagrebu donijela lakše protivnike.

Vezane vijesti

Norveški Fyllingen pravi je primjer toga. Ta je momčad do sad najveći uspjeh u svojoj povijesti ubilježila odigravši četvrtfinale Challenge kupa u sezoni 2004/2005. No, iza Fillinga, kako navijači zovu klub, je jedna od najboljih sezona u domaćem prvenstvu, kad su osvojili pehar lige.

Sastav se od tada doduše nešto promijenio, klub su napustili Henry Nilsen i Thomas Drange, no uzdanica je na golu i dalje ostao Magnus Dahl, koji unatoč godinama – ima ih svega 21 – može prestrašiti mnoge protivničke igrače svojim odličnim obranama. Raspoloženje u Fyllingsdalenu je odlično, a domaćini očekuju punu dvoranu. Svojim su navijačima rukometaši Fillinga pokazali draž Lige prvaka pobijedivši u kvalifikacijama kod kuće austrijski Bregenz i u gostima remiziravši sa srpskim Partizanom.

Trener Maglajlija svoju je momčad posebno pripremao baš za dva početna kola protiv takozvanih autsajdera. O Fyllingenu je rekao: "Ono što smo vidjeli i po informacijama koje imamo, riječ je o mladoj momčadi, brzi su na nogama, agresivni, trče u kontru, u principu, imaju svoju prepoznatljivu igru. No, kvaliteta i iskustvo su na našoj strani, to moramo potvrditi. Spremni smo za početak, dva mjeseca smo baš fokusirani na prva dva kola, mislim da su najbitnija, s dvije pobjede dobili bismo 20 posto više forme i psihološke snage za treće kolo u Hamburgu. Dat ćemo sto posto da to dobro odradimo, ako budemo na 60 ili 70 posto mogu nam i takvi protivnici zakomplicirati stvari."

Da se u Norveškoj ne smije s pola gasa upozorio je i Kiro Lazarov: "Bez obzira što je Fyllingen jedan od autsajdera svaki put je prvo kolo teško, svi jedva čekamo start. Trebamo ući dobro, napraviti što želimo, čeka nas težak posao u grupi. Ako od subote krenemo kako treba, nadam se da će se sve razvijati u pozitivnom smjeru."

Maglajlija je inače najavio pohod na drugo mjesto Skupine C, što bi s obzirom da u istoj skupini igraju HSV i Ciudad Real moglo biti iznimno teško. No, Maglajlija je rekao: "Sigurno smo bolji od Fyllingena, Alingsasa i FCK. Real i HSV su favoriti, no planiramo odigrati dobro protiv Hamburga i onda pobijediti Španjolce u zagrebačkoj Areni." Plan zvuči ambiciozno, a kao svaki veliki pohod i ovaj započinje malim korakom.

Liga prvaka, Skupina C, 1. kolo:
Fyllingen – Croatia osiguranje, Bergen, subota 3. listopada, 16.15 sati

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Fyllingen Handball22:29RK Zagreb
HSV Hamburg35:25Alingsas HK
Atletico de Madrid34:22FCK Handbold
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!