Rukomet

"Nismo odradili sve planirano"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 05.10.2009.
"Nismo odradili sve planirano"
Foto: Kristijan Komarica

Prva dva boda u ovosezonskoj Ligi prvaka našla su se na kontu rukometaša zagrebačkog Croatia osiguranja. Zagrebaši su u subotu uspješno odradili gostovanje u norveškom Bergenu, Fyllingen je pao sa sedam pogodaka razlike, no trenerski dvojac Senjanin Maglajlija - Mirko Bašić nije bio prezadovoljan baš svime iz te utakmice. Uoči srijede i susreta sa švedskim Alingsasom u zagrebačkoj Areni ima još dosta prostora za popravke...

Dobar start u najvažnijem natjecanju je uvijek bitan, a bez obzira što u igri nije bilo baš sve idealno, hrvatski prvaci mogu biti zadovoljni obavljenim u Bergenu. "Dva boda su tu, ali nismo u potpunosti uspjeli odraditi zacrtane planove, odnos uspješnosti u odnosu na ono što nije išlo od ruke je 60 - 40 posto. Imamo dosta stvari na kojima trebamo poraditi, nastavljamo raditi, iduću utakmicu dočekat ćemo još spremniji", kazao je Senjanin Maglajlija: "Susret u Norveškoj kontrolirali smo cijelo vrijeme, pobjeda nije bila upitna, a iz onog što nije bilo dobro moramo izvući pouke."

Počinje prodaja ulaznica

Ulaznice za utakmicu u srijedu u 18 sati u Areni prodavat će se po cijeni od 20 i 50 kuna. U ponedjeljak i utorak moći će se nabaviti od 17 do 19 sati na blagajni na južnoj strani Doma sportova, a u srijedu na blagajni zagrebačke Arene od 15 sati do početka utakmice.

Vezane vijesti

Zoran Gobac i Bartol Kaleb očekuju više od 10 tisuća ljudi, a Kaleb je najavio i organizirane dolaske autobusima iz različitih krajeva Hrvatske. S obzirom da suparnik nije posebno atraktivan, nadajmo se da je vodstvo kluba na dobrom tragu i da posjećenost u srijedu neće podbaciti.

Mirko Bašić bio je opširniji o detaljima koji u Bergenu nisu izgledali najbolje: "Svaka prva utakmica je teška, igrali smo s dozom grča, nije bilo slobode i lepršavosti u igri koja bi nas trebala krasiti ove sezone jer imamo takve igrače. Mislim da je s time sad gotovo, nadamo se da će utakmica u srijedu biti drugačija priča, da ćemo igrati preciznije i brže nego u Norveškoj."

Glavni menadžer kluba Zoran Gobac, kao i obično, nije okolišao oko onoga što u prvoj utakmici nije išlo sjajno: "Pobjeda je pobjeda, s njom smo zadovoljni, no imamo još puno prostora", tvrdi "alfa i omega" Zagrebaša: "Analizirali smo u klubu, moramo 'pojačati gas', pogotovo iskusniji igrači koji moraju biti predvodnici. Očekivali smo da će oni u Norveškoj odraditi 25-30 minuta, a ostalo mladi igrači, no tijek utakmice odredio je drugačije."

Jeftinija varijanta Doma rukometa

Selidba u zagrebačku Arenu je korak unaprijed za Zagreb, kako tvrdi Zoran Gobac, u europskim kupovima više nema koraka unatrag prema Domu sportova, no pitanje Doma rukometa o kojem se govori već godinama i dalje je otvoreno. Bez obzira na ekonomsku krizu, glavni menadžer Zagrebaša od toga nije dignuo ruke još jednom pozivajući da se posluša glas kluba koji je, kazao je, drugi najjači sportski kolektiv u gradu, nakon Dinama.

"Realno je da se na lokaciji blizu Arene napravi mini Dom rukometa, projekt već postoji, ta varijanta je 40 posto jeftinija od ranije najavljivane. Bili bismo sretni da po izlasku iz recesije na toj lokaciji bude naš dom."

"Tek protiv Hamburga ćemo imati pravu sliku naše momčadi iako ni u srijedu neće biti lako, i ta utakmica ima svoju težinu", nastavio je Gobac: "U nastavku više nećemo imati slabih protivnika, HSV, Ciudad Real i momčadi u drugom krugu su jake, moramo raspodijeliti snage na terenu, nije dobro ako se iskusniji igrači potroše u utakmicama manje težine ili domaćem prvenstvu. Nemamo jako velik izbor igrača, no ono što imamo trebamo kvalitetno iskoristiti."

Protiv Alingsasa se, dakle, očekuje korak unaprijed. Zagreb je, naravno, izraziti favorit, pogotovo kod kuće, a što može ponuditi gostujuća momčad približio je Mirko Bašić: "Oni su tipična švedska škola, s obranom 6-0, brzim protokom lopte i izmjenama pozicija u napadu. Nadam se boljoj obrani nego u Norveškoj i boljoj tranziciji iz obrane u napad, zbog grča nam je u prvoj utakmici to bila slabija točka."

Kako je kazao direktor Bartol Kaleb, bit će to povijesna utakmica, prva klupska u zagrebačkoj Areni, no među igračima nema previše opterećivanja što će se igrati u najvećoj dvorani u glavnom gradu, u kojem dio momčadi, s izuzetkom reprezentativaca, još nije isprobao teren. Barem tako tvrdi Mirko Bašić, ističući da se Arene ne treba plašiti.

Auto Hrvatska novi sponzor

Najava prvog ovosezonskog domaćeg nastupa u Ligi prvaka poslužila je i za potpisivanje novog sponzorskog ugovora. Sa Zagrebašima će u narednih pet godina biti Auto Hrvatska, a kako je rekao Bartol Kaleb, radi se o 24. članu klupskog sponzorskog poola.

"Ne možemo baš znati što nas očekuje kada tamo još nismo igrali. Ima li straha? Čega bismo se bojali, to nema nikakve veze, na treningu ćemo se prilagoditi novoj dvorani, igramo pred svojom publikom, što ne može biti negativno nego samo pozitivno. Pored toga, dobrom dijelu naše momčadi ovo neće biti prvi put."

Toliko o Areni, a s idućim suparnikom Zagrebaši će se detaljnije upoznati u ponedjeljak i utorak, do utakmice ima još dovoljno vremena. "Polako zaboravljamo Fyllingen, već danas na treningu počinje razgovor o novom protivniku, gledat ćemo ih, mislimo o srijedi. Moramo biti još jači, potvrditi pobjedu u Norveškoj i ovom kod kuće i onda za 10 dana otići u Hamburg kod hrvatske kolonije. Tamo će biti napeto, ali trebamo ići korak po korak", ustvrdio je Gorazd Škof, koji će se u srijedu nadati reprizi prikazanog protiv Fyllingena kada je, uz Kiru Lazarova, bio glavni Zagrebov adut na putu do pobjede.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!