Ostali sportovi

Vikingsima emocionalna pobjeda

Mario Majdić Natrlin • utorak, 06.10.2009.
Vikingsima emocionalna pobjeda
Foto: EPA

U posljednjoj utakmici četvrtog tjedna, Brett Favre je uspio u dresu Vikingsa pobijediti svoju bivšu momčad Green Bay Packerse, pritom odigravši veoma dobro...

Brett Favre je protiv svoje bivše momčadi, prebacio 271 yardu, upotpunio 24 od 31 dodavanja i zabio tri TD-a u pobjedi 30:23. Favre je sada pobijedio sve momčadi u NFL-u.

“Ne znam kako to objasniti. Osjećao sam se dobro, ali nikad nisam mislio da ću biti u toj situaciji“, rekao je Favre nakon emocionalne utakmice.

Dodavač Packersa, Aaron Rodgers, rušen je osam puta, a za 4.5 obaranja, zaslužan je DE Vikingsa, Jared Allen. Rodgers je bacio najviše u karijeri (384 yds), uz dva TD-a i jedno presječeno dodavanje.

NFL, četvrti tjedan

Minnesota Vikings – Green Bay Packers 30:23

Prva polaganja vidjeli smo krajem prve četvrtine. Visanthe Shiancoe je uhvatio Favreovo dodavanje od jedne yarde za početno vodstvo, ali su Packersi odmah izjednačili dugačkim TD dodavanjem Rodgersa za Jermichaela Finleyja od 62 yarde.

I druga je četvrtine obilovala akcijom. Vidjeli smo tri polaganja. Vikingsi su na poluvremenu vodili 21:14, nakon polaganja Ricea (TD hvatanje od 14 yds) i Petersona (probijanje od jedne yarde). Između se ubacio branič Packersa, Matthews, koji je pokupio fumble i vratio ga 42 yarda za TD.

“Htio sam ovo pobijediti zbog Bretta. Cijeli tjedan je govorio kako nije velika stvar, ali znam da mu je mnogo značilo. Moglo se vidjeti u njegovim očima“, rekao je probijač Adrian Peterson, kojeg je obrana Vikingsa zaustavila na 55 osvojenih yardi.

Treću četvrtinu je obilježio TD Berriana nakon 31 yardu dugačkog dodavanja Favrea, nakon kojeg su Vikingsi otišli na predalekih 28:14.

“Ovo je sigurno bilo ispod mojih očekivanja. Imati tri posjeda lopte i biti u njihovom teritoriju, a izići s nula poena. s tim da je dva puta to bilo zbog moje greške, to je razočaravajuće“, samokritičan je bio Rodgers.

Vikingsi su i nakon ove pobjede neporaženi na omjeru 4-0, dok Packersi imaju dvije pobjede i dva poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!