Košarka

Sjajan Carterov debi i Dayeva "banana"

Goran Markuš • utorak, 06.10.2009.
Sjajan Carterov debi i Dayeva "banana"

Nova predsezona najprestižnije košarkaške lige na svijetu, američkog NBA u punom je jeku, a današnja dva ogleda obilježili su sjajni nastupi debitanata u svojim momčadima. Ime dana zasigurno je Vince Carter koji je otišao iznad 20 poena, a ne smijemo zaboraviti niti "bananu" rookieja Austina Daye nad NBA zvijezdom, Dwyaneom Wadeom...

Debitantski nastup u dresu Orlando Magica nije mogao bolje proći za sjajnog Vincea Cartera koji je uz 21 poen upisao i tri skoka. Najdominantniji je bio u trećoj četvrtini kada na svojim leđima sa čak 15 poena ne dopušta toliko željeno odvajanje domaćih Mavericksa.

Uz Cartera i odličnog Dwighta Howarda (17 poena, 11 skokova) nikako ne smijemo zaboraviti niti na neočekivano sjajnog Brandona Bassa (13 poena, 6 skokova) koji je zabio kad je to bilo najvažnije. Naime, niti tri minute prije kraja Dallas je držao +1, no u sljedeća dva napada Bass ubacuje šest poena i Orlando mirno privodi susret kraju.

S druge strane terena, očekivano, najefikasnijim se pokazao Dirk Nowitzki koji je uz 23 poena stigao i do šest skokova. Svakako treba spomenuti i kako je 19 pokušaja sa linije slobodnih poena Dirk pretvorio u čak 17 poena. Uz Nowitzkom ne smijemo zaboraviti niti sjajnog, tek dovedenog free agenta, Drewa Goodena (18 poena, 6 skokova), a tu je i iskusni Jason Kidd koji je uz tek četiri poena upisao sjajnih sedam skokova i uobičajeno visokih devet asistencija.

Blokada Austina Dayea

Sjajan dan je i iza Detroit Pistonsa koji su na domaćem terenu uspjeli svladati gostujući Miami Heat. Apsolutni trenutak susreta bila je velika blokada rookieja Austina Daye tijekom na prvi pogled rutinskog polaganja Dwyanea Wadea u drugoj četvrtini. "Ovo je bez pogovora jedna od najvećih blokada u povijesti. Znam jer sam ja bio ovdje", zaključio je trener Pistonsa, John Kuester.

Međutim, bez obzira na dobivenu "bananu" sa 18 poena i pet asistencija u čovjeka susreta ipak se ponovno prometnuo Wade kojeg je tek donekle uspio popratiti solidan Udonis Haslem (10 poena, 6 skokova). S druge strane terena izuzetno raspoložen bio je Will Bynum (15 poena), a sasvim solidan nastup je i iza dvojice novopridošlica, Bena Gordona (11 poena, 4 skoka) i Chrisa Wilcoxa (11 poena, 4 skoka).

Za kraj spomenimo i kako smo nakon pune tri godine na terenu ponovno mogli vidjeti i iskusnog Bena Wallacea koji je 11 minuta iskoristio za četiri poena, četiri skoka i dvije asistencija.

NBA predsezona:
Dallas Mavericks - Orlando Magic 105:110 (20:25, 47:45, 82:80)
Detroit Pistons - Miami Heat 87:83 (24:17, 47:41, 68:57)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!