Košarka

Partizan poražen i u Phoenixu

Borna Rupnik • srijeda, 07.10.2009.
Partizan poražen i u Phoenixu
Foto: Nikola Movrić

Košarkaši beogradskog Partizana izgubili su i drugi susret protiv NBA momčadi. Bolji su bili Phoenix Sunsi, a nakon -32 protiv Denvera, ovoga su puta pobjednici NLB lige poraženi s košem manje...

Momčad Phoenix Sunsa za svoj je predsezonski debi odabrala beogradski Partizan. Domaćini su upisali uvjerljivu pobjedu, 111:80, a susret je obilježio i povratak na parket Amarea Stoudamirea, koji je od ožujka pauzirao zbog ozljede.

Pitanje pobjednika riješeno je početkom druge četvrtine, kada Phoenix radi seriju i odvaja se na nedostižnu prednost. Prva je dionica završila samo 20:19 za američkog predstavnika.

Najbolji pojedinac u redovima Phoenixa bio je Slovenac Goran Dragič, koji je prehlađenog Stevea Nasha zamijenio sa 16 koševa i četiri asistencije. S druge strane, isti broj koševa ubacio je Jan Vesely. Stoudamire je ubacio 12 koševa uz pet skokova.

Gosti iz Srbije ovim su dvobojem završili svoju turneju po SAD-u, a istovremeno im je odobrena molba za odgodom susreta prvog kola regionalnog natjecanja. Zato će branitelji naslova svoj prvi nastup u NLB ligi imati u drugom kolu, upravo protiv prošlogodišnjeg finalista, zagrebačke Cibone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!