Košarka

Benetton pred eliminacijom

Branimir Korać • srijeda, 07.10.2009.
Benetton pred eliminacijom
Foto: Davor Sajko

U prvim susretima drugog pretkola Eurolige pobjede su upisali Orleans i Maroussi. Francuzi su slavili na gostovanju kod Benettona dok je Maroussi doma nadigrao Albu...

Benetton je na svom parketu odigrao neočekivano lošu utakmicu protiv Orleansa i visi mu prolazak u skupinu Eurolige. Momčad iz Trevisa odradila je katastrofalno drugu četvrtinu i tu se našla u velikom zaostatku.

Nakon prvih deset minuta ništa nije govorilo kako će Orleans visoko slaviti, rezultat je bio 20:20, a onda je došlo do potpunog raspada u igri domaćina u drugoj dionici, Francuzi to razdoblje dobivaju s čak 27:6 i stvaraju ogromnu prednost. Ipak do kraja susreta Benetton je uspio smanjiti na konačnih 82:73 i vratiti malu nadu u prolaz.

Kod Francuza najbolji su bili Cedrick Banks s 22 poena (6/9 trica) i šest skokova te Justin Doellman s 18 poena i šest skokova. Kod poraženih Cartier Martin ubacio je 23 poena (5/10 trica), a Donatas Motiejunas dodao je 12 poena i pet skokova. Davor Kus igrao je 25 minuta i ubacio je deset poena (2/2 za dva, 1/3 za tri, 3/3 slobodna) uz tri asistencije, dva skoka i dvije ukradene, a Sandro Nicević je za 28 minuta ubacio osam poena (4/8 za dva) uz osam skokova, četiri asistencije i tri ukradene.

Za boljim rezultatom može žaliti i Alba koja je na gostovanju u Ateni kod Maroussija također odradila odlično prvo poluvrijeme.

Nijemci su na poluvremenu vodili 38:30, no onda se domaćin probudio i odličnom trećom četvrtinom koju je dobio 28:13 napravio preokret. Na kraju je Maroussi bio bolji sa 79:79.

Grke su predvodili Dimitrios Mavroeidis s 19 poena i pet skokova te Kostas Kaimakoglou sa 16 poena. Kod Albe Blagota Sekulić ubacio je 14 poena uz devet skokova, a Immanuel McElroy dodao je 12 poena i sedam skokova.

Euroliga, kvalifikacije

2. pretkolo

Maroussi79:70Alba Berlin
Benetton Basket73:82Entante Orleans
Entante Orleans80:82Benetton Basket
Alba Berlin75:70Maroussi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!